Koliziejui žalą padaręs turistas tvirtina nežinojęs, jog tai senovinis paminklas

Britas turistas atsiprašė Romoje subraižęs Koliziejaus sieną. Birželio pabaigoje turistas iš Anglijos raktu įrėžė savo ir savo merginos vardus į pasaulinio garso pastato mūrą. Apie šį vandalizmą tapo žinoma mobiliuoju telefonu nufilmuotų ir internete pasirodžiusių vaizdo įrašų dėka.

Koliziejus.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Koliziejus.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2023, 4:51 PM

Karabinierių policijos pajėgos identifikavo 31 metų vyrą, jam gresia didelė bauda. Didžiosios Britanijos žiniasklaidoje paskelbtame laiške kaltinamasis rašo: „Didžiulei mano gėdai prisipažįstu, kad tik po to, kai tai įvyko, apgailestaudamas sužinojau apie paminklo senumą“.

Laiškas buvo išsiųstas Romos merui Roberto Gualtieri, miestui ir prokuratūrai. Turisto advokatas sakė Romos laikraščiui „Il Messaggero“, kad jo klientas yra tipiškas užsienietis, atsainiai manantis, kad Italijoje viskas leistina, net ir veiksmai, už kuriuos gimtojoje šalyje būtų griežtai baudžiama. Advokatas tikisi, kad atsiprašymo laiškas sušvelnins bausmę.

Socialiniuose tinkluose išplitęs vandalizmo aktas Italijoje sukėlė didžiulį pasipiktinimą. Koliziejaus parko administracija pateikė skundą. Tada karabinieriai atpažino vyrą pagal įvairius vaizdo įrašus.

Savo laiške turistas „nuoširdžiai atsiprašė italų ir viso pasaulio už žalą, padarytą turtui, kuris yra visos žmonijos paveldas“. „Il Messaggero“ pakomentavo laišką dygiu retoriniu klausimu: „Ar pasaulyje tikrai yra žmonių, kurie nežinotų, kas yra Koliziejus?“.

Įspūdingas maždaug 2000 metų senumo paminklas Romoje yra vienas populiariausių turistų lankomų objektų Italijoje, laikomas Amžinojo miesto simboliu. Jis buvo pastatytas I amžiuje ir yra didžiausias amfiteatras pasaulyje. Senovės Romoje jame vykdavo kartais itin žiaurios gladiatorių kovos. Koliziejus kasmet pritraukia milijonus lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.