Pasibaigus NATO viršūnių susitikimui, JAV prezidentas J. Bidenas Vilniuje sakys viešą kalbą

Pasibaigus NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, JAV lyderis Joe Bidenas sostinėje sakys viešą kalbą, pranešė JAV ambasada.

J. Bidenas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2023, 10:37 AM

Kaip teigiama ambasados pranešime spaudai, J. Bidenas viešą kalbą sakys, trečiadienį, liepos 12 d., Vilniaus universitete.

„Esu sujaudintas ir visai nesistebiu, kad prezidentas J. Bidenas pasirinko kreiptis į lietuvius šiuo svarbiu metu, nes Vilniuje vyksta NATO viršūnių susitikimas. Lietuva yra artima sąjungininkė ir partnerė, o ryšys tarp mūsų šalių yra stipresnis nei bet kada. Nekantrauju dalyvauti šiame istoriniame įvykyje kartu su Lietuvos žmonėmis“, – sakė JAV ambasadorius Robertas S. Gilchristas.

Renginys bus nemokamas ir atviras visuomenei. Tiesa, kadangi vietų skaičius ribotas, patekimas į renginį bus vykdomas pagal „pirmas atėjęs, pirmas aptarnaujamas“ principą.

Liepos 11–12 dienomis Vilniuje vyks pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų. Apie galimybę dalyvauti renginyje yra užsiminęs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.