Fronte sužeistas Ukrainos kino kūrėjas O. Sencovas

Ukrainos kino kūrėjas Olegas Sencovas teigia buvęs sužeistas fronte. „Tai buvo vakar. Šiandien man jau geriau“, – taip jis komentavo sekmadienio vakarą feisbuke paskelbtą vaizdo įrašą, kuriame jis nufilmuotas sužeistas mūšio lauke.

O. Sencovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O. Sencovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-10 11:16

Gulėdamas ant žemės, O. Sencovas įraše kalba apie sužalojimus skeveldromis. Jis su kitais sužeistais bendražygiais esą buvo nuvežtas į ligoninę.

Kryme gimęs ukrainietis O. Sencovas 2014 m., po Rusijos įvykdytos Ukrainos pusiasalio aneksijos, ten buvo sulaikytas. Po metų kino kūrėjui Rusijoje skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė dėl tariamo teroristinių išpuolių planavimo. Be to, O. Sencovas buvo apkaltintas naryste ultranacionaliniame Ukrainos judėjime „Dešinysis sektorius“.

O. Sencovas atmetė jam keliamus kaltinimus ir pasakojo apie kankinimus, kuriais institucijos mėgino išgauti iš jo prisipažinimą. Užsienyje jis buvo laikomas politiniu kaliniu. 2019 m. O. Sencovas atgavo laisvę po pasikeitimo kaliniais.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, O. Sencovas Kyjive užsiregistravo savanoriu. Pastaruoju metu jis kovojo Zaporižios srityje, jam buvo suteiktas jaunesniojo leitenanto laipsnis.

O. Sencovas kine debiutavo 2012 m. su savo filmu „Gamer“. 2021-aisiais jis baigė kurti trilerį „Rhino“, prie kurio dirbo prieš sulaikymą. 2018 m. O. Sencovas apdovanotas Sacharovo premija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.