J. Stoltenbergas: V. Zelenskis dalyvaus steigiamajame NATO ir Ukrainos Tarybos posėdyje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dalyvaus steigiamajame Ukrainos ir NATO Tarybos posėdyje, vyksiančiame liepos 12 d. NATO viršūnių susitikimo Vilniuje kuluaruose, pranešė „Ukrinform“.

J. Stoltenbergas.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Stoltenbergas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 4:24 PM

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas tai sakė pirmadienį Vilniuje prieš NATO viršūnių susitikimą surengtoje bendroje su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda spaudos konferencijoje.

„Mes taip pat sustiprinsime savo politinius ryšius. Prezidentas Zelenskis prisijungs prie mūsų per naujosios NATO ir Ukrainos Tarybos steigiamąjį posėdį“, – sakė NATO vadovas.

J. Stoltenbergo teigimu, rytoj sąjungininkės aptars Ukrainos kelią į narystę NATO.

NATO vadovas taip pat sakė, kad per viršūnių susitikimą bus priimtas sprendimas dėl daugiamečio pagalbos Ukrainai paketo, kad būtų garantuotas Ukrainos perėjimas nuo sovietinės prie NATO įrangos ir standartų, „kad Ukrainos pajėgos būtų visiškai suderintos su sąjungininkių“.

Kaip jau pranešta, per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje liepos 11–12 dienomis Ukraina tikisi gauti aiškias saugumo garantijas ir aiškią narystės Aljanse perspektyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.