V. Zelenskis dar kartą pasisakė už geresnę sienos su Baltarusija apsaugą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, lankydamasis Lucke šalies šiaurės vakaruose netoli sienos su Baltarusija, dar kartą pasisakė už geresnę valstybės sienos apsaugą.

V. Zelenskis ir A. Duda.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis ir A. Duda.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis ir A. Duda.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis ir A. Duda.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 8:27 AM, atnaujinta Jul 10, 2023, 8:29 AM

Prioritetas yra sustiprinti visą šiaurinę sieną, visus ten esančius regionus, sakė jis sekmadienį savo kasdieniniame kreipimesi, kuris šį kartą buvo įrašytas prie Lucko pilies komplekso. V. Zelenskis atvyko į Lucką po savo po vizitų Turkijoje, Čekijoje, Slovakijoje ir Bulgarijoje.

Rusijos daliniai 2022 m. vasario 24 d. įžengė į Ukrainą ir iš šiaurėje esančios Baltarusijos. Šioje šalyje dislokuota tūkstančiai rusų, kurie čia daugiausiai naudojasi bazėmis, kad pasirengtų kovinėms operacijoms.

Anot ekspertų, naujas puolimas iš Baltarusijos šiuo metu nėra labai tikėtinas. Nepaisant to, Ukrainos vadovybė Rusijos invaziją remiantį Minską laiko konflikto šalimi ir grėsme.

V. Zelenskis, apsilankydamas regione netoli ES ir NATO narės Lenkijoje, norėjo sustiprinti ir žmonių saugumo jausmą.

Jis vaizdo įraše dar kartą padėkojo kariams už laimėjimus mūšio lauke. Ukraina, vykdydama kontrpuolimą savo teritorijoms išlaisvinti, Kijevo kariniais duomenimis, daro pažangą.

Prieš tai V. Zelenskis Lucke susitiko ir su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda – jie kartu pagerbė Voluinės tragedijos aukų atminimą.

Voluinės tragedijos tema laikoma viena prieštaringiausių Ukrainos ir Lenkijos santykiuose. Kijevas ir Varšuva skirtingai vertina tragedijos priežastis, atsakomybę ir aukų skaičių.

Lenkija tvirtina, kad už 1943–1944 m. Voluinėje įvykdytą nusikaltimą atsakingi ukrainiečiai, o Ukraina teigia, kad atsakomybė tenka abiem pusėms, todėl atsiprašymas turėtų būti abipusis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.