O. Arestovičius aštriai reagavo į NATO lyderių sprendimus: amerikiečiai neketina visiškai nugalėti Rusijos

Buvęs Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio biuro vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius savo „Facebook“ paskyroje sureagavo į Vilniuje vykstančio NATO viršūnių susitikimo sprendimus. Užsimindamas, kad šiuo metu Vakarai turi silpnus lyderius, jis pabrėžė, kad didesnė problema, jog Ukraina yra visiškai priklausoma nuo jų sprendimų.

O. Arestovyčius.<br>Ukrainos prezidento kanceliarijos nuotr.
O. Arestovyčius.<br>Ukrainos prezidento kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-12 11:07, atnaujinta 2023-07-12 11:33

„Pagrindinė mūsų klaida, kuri vakar mums į veidą smogė nepataisomo karščio kvapu (NATO viršūnių susitikimas – red.past.), yra ta, kad mes statome ant emocinio šantažo politikos, spektaklių politikos, vyriškų dantenų politikos, – teigė jis. – O mes turėjome (nuo 2022 m. vasario 25 d., nuo 2019 m., nuo 2014 m., nuo 2008 m., nuo 1991 m., nuo 1648 m.) užsiimti savo partnerystės savybių gerinimo ir realaus suvereniteto įgijimo politika.“

Pasak jo, daug lengviau būti didvyriais nei užsiimti realiu sistemos kūrimu. „Bet kuris kariškis žino – didvyriškumas yra nesėkmės pasekmė. Turint omenyje mūsų masinį didvyriškumą per visą mūsų istoriją – galima įvertinti mūsų nesėkmių skaičių“, – rašė jis.

Anot O.Arestovičiaus, nenuostabu, kad Vakarų partneriai, remiantys Ukrainos pajėgas ir padedantys atstatyti ekonomiką, turi savo užsienio politikos tikslus, todėl Ukrainos pozicija ir pareiškimai šiuo metu vykstančio NATO viršūnių susitikimo metu gali stebinti.

Buvęs Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas pristatė schemą, pagal kurią, anot jo, šiuo metu vyksta NATO viršūnių susitikimas. Jis taip pat pažymėjo, kad ši schema yra ir to, kas vyksta su karu ir su visa Kijevo užsienio politika.

„Pirma – amerikiečiai neketina visiškai nugalėti Rusijos Federacijos, kad ji visai nepatektų Kinijos valdžion. Jie ketina neleisti mums galutinai pralaimėti. Antra, mes reikalaujame visiškos pergalės ir Rusijos žlugimo – už amerikiečių pinigus. Trečia, mes vagiame amerikiečių pinigus – amerikiečiai reikalauja liautis“, – dėstė jis.

O.Arestovičius rašė, kad Ukrainos užsienio politika yra vidaus politikos tąsa. „Ne veltui „kova su korupcija“ yra pirmasis NATO reikalavimas Ukrainai“.

„Jei sistemingai keltume savo tikrąjį suverenitetą – pirmiausia ekonominį, tai būtume gavę keletą mažų, bet realių įrankių daryti įtaką partnerių pozicijai, dalį nepriklausomybės sprendimuose ir tiksluose. Bet, deja... Amžinas Ukrainos prakeiksmas veikia.

Ekonomika vietoje emocijų – tai mūsų tikrasis kelias. Sistemos kūrimas vietoje heroizmo – kaip paskutinis tikėjimo prieglobstis. Mums reikia tikros galios, o ne tikrų emocijų galios. Mums reikia tikro suvereniteto. Nes situacija blogėja“, – rašė jis.

Pasak buvusio Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjo, jei ukrainiečiai nesiims neatidėliotinų sistemos pokyčių, paliaubos su Rusija bus ne blogiausia, kas gali laukti Kijevo.

„Kas galės įveikti mūsų amžiną partnerių emocinio reketavimo prakeiksmą vietoj sistemingo darbo?“ – žinutę socialiniame tinkle „Facebook“ užbaigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?