Rusijos žiniasklaida: J. Prigožinas serga vėžiu

Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas gydomas nuo vėžio, praneša rusų leidinys „Proekt“.

J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 11:16 AM, atnaujinta Jul 12, 2023, 11:17 AM

Rusijoje uždraustam tiriamosios žurnalistikos leidiniui apie J.Prigožinui neva nustatytą mirtiną ligą pasakojo du jo „darbuotojai“. Skelbiama, kad tai gali būti pilvo srities (tiesiosios žarnos, analinio kanalo ar išangės) vėžys.

Sukarintos privačios grupuotės „Wager“ lyderis nuo vėžio neva gydosi jau ilgą laiką. Anot „Proekt“ šaltinių, dabar auglio formavimosi procesas esą yra sustabdytas.

Skelbiama, kad dėl ligos J.Prigožinas esą veda sveiką gyvenimo būdą ir laikosi griežtos dietos.

Vienas iš ilgamečių J.Prigožino „darbuotojų“ tvirtina, kad pastaraisiais metais tik kartą matė, kaip jis leido sau išgerti stiklinę limonado.

Rusų žurnalistai taip pat pažymi, kad per kratas J.Prigožino užmiesčio sodyboje rusų tarnybos „rado gerai įrengtą medicinos kambarį su intensyviosios terapijos lova, ventiliatoriumi ir deguonies koncentratu“.

Leidinio „Proekt“ duomenimis, J.Prigožinas gydėsi elitinėje „Sogaz“ klinikoje, susijusioje su V.Putino dukra Marija Voroncova, ir buvo vienas pirmųjų jos klientų, turėjusių „super VIP“ statusą, fiktyviu vardu „Dmitrijus Geileris“. Teigiama, kad per kratas „Wagner“ vadovo namuose buvo rastas pasas su šiuo vardu ir pavarde.

J.Prigožino pažįstami neatmeta, kad jo sveikatos problemos galėjo turėti įtakos sprendimui pradėti sukilimą Rusijoje. „Tai žmogus su išpjautu skrandžiu ir žarnomis!“ – rusų leidiniui „Proekt“ sakė vienas iš jo pažįstamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.