JAV generolas svarsto, kur yra J. Prigožinas: „Miręs arba kalėjime“

Kur yra privačios karinės grupės „Wagner“ bosas Jevgenijus Prigožinas? Šis klausimas rūpi daugeliui iš mūsų ir iš esmės lieka neatsakytas.

J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-13 13:38

Kaip skelbia „Sky News“, į šią diskusiją įsitraukė ir vienas buvęs JAV kariuomenės vadas, kuris netiki, jog „Wagner“ bosas yra gyvas, o jei ir yra – jis tikriausiai yra kalėjime.

Primename, kad J.Prigožino viešumoje nebuvo matyti nuo birželio 24 d. pasibaigusio trumpalaikio maišto dienos.

Į pensiją išėjęs keturių žvaigždių JAV kariuomenės generolas Robertas Abramsas, anksčiau ėjęs JAV pajėgų Korėjoje vado pareigas, „ABC News“ sakė, kad „abejoja, ar dar kada nors viešai pamatysime J.Prigožiną“.

„Manau, kad jis arba pasislėps, arba bus pasiųstas į kalėjimą, arba su juo bus susidorota kokiu nors kitu būdu, bet abejoju, ar dar kada nors jį pamatysime“, – sakė jis.

Paklaustas, ar mano, kad jis yra gyvas, generolas R.Abramsas atsakė: „Aš asmeniškai nemanau, kad jis yra gyvas, o jei ir yra, tai jis yra kažkur kalėjime.“

Praėjusią savaitę Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad J.Prigožinas yra ne Baltarusijoje, o Rusijoje.

Privačios karinės grupės „Wagner“ Rusijoje sukeltas maištas greitai baigėsi tarp Kremliaus ir J.Prigožino tarpininkaujant būtent Baltarusijos autoritarui. Nors tikslios sandorio sąlygos vis dar neaiškios, manoma, kad „Wagner“ bosas sutiko persikelti į Baltarusiją.

Vėliau Kremlius teigė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Maskvoje su J.Prigožinu derėjosi birželio 29 d. – praėjus penkioms dienoms po maišto pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.