Bulgarijos policija sulaikė 15 migrantų gabentojų

Bulgarijos policija įvykdė didelio masto operaciją visoje šalyje ir per dvi paras sulaikė apie 300 nelegalių migrantų ir 15 migrantų gabentojų, informuoja naujienų agentūra dpa.

Bulgarijos policija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Bulgarijos policija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2023, 12:12 PM

Teisėsaugos operacija surengta Bulgarijai siekiant iki 2024 m. prisijungti prie Šengeno erdvės, kurioje žmonės gali judėti be pasienio kontrolės.

Penktadienį paskelbta, kad šalies sostinėje Sofijoje ir kituose miestuose buvo atlikta dešimtys kratų.

Apie 40 migrantų, įskaitant vaikus, ketvirtadienį buvo rasti autocisternoje prie Čepincų kaimo, netoli sostinės. Transporto priemonė buvo perdaryta ir pritaikyta žmonių gabenimui.

Vidaus reikalų ministerijos administracijos vadovas Petaras Todorovas sakė, kad migrantų gabentojai buvo „ypatingai kūrybingi“ tiek maršrutų, tiek transporto priemonių prasme.

Bulgarija ir kaimyninė Rumunija siekia prisijungti prie Šengeno erdvės, kurioje 27 Europos valstybės iš esmės panaikino tarpusavio pasienio kontrolę.

Tačiau 2022 m. gruodį jų prisijungimui nepritarė Austrija, išreiškusi susirūpinimą, kad šios šalys pernelyg atsainiai žiūri į neteisėtą migraciją. Naujos narės prie Šengeno erdvės gali prisijungti tik visų valstybių narių pritarimu.

Bulgarijoje driekiasi išorinė Europos Sąjungos siena. Jos pasienyje su Turkija nutiesta 259 km ilgio spygliuota tvora, o nuo 2017 m. ji stebima pasitelkiant termovizorius.

Migrantai bando neteisėtai patekti į Bulgariją ir nebūti ten užregistruoti. Jei pavyksta, jie dažniausiai keliauja toliau į Vidurio ar Vakarų Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.