Italijoje ir Belgijoje dėl streikų atšaukta šimtai skrydžių

Dėl oro uostų ir avialinijų darbuotojų streikų Italijoje ir Belgijoje šeštadienį buvo atšaukta šimtai skrydžių, o Europoje dėl to per patį vasaros turizmo sezono įkarštį įstrigo tūkstančiai keliautojų, informuoja AFP.

Dėl oro uostų ir avialinijų darbuotojų streikų Italijoje ir Belgijoje šeštadienį buvo atšaukta šimtai skrydžių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Dėl oro uostų ir avialinijų darbuotojų streikų Italijoje ir Belgijoje šeštadienį buvo atšaukta šimtai skrydžių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2023, 3:14 PM

Italijoje dėl oro uostų darbuotojų streiko buvo atšaukta apie 1 tūkst. vietinių ir tarptautinių skrydžių, teigė atsakingos institucijos.

Dar 120 skrydžių buvo atšaukta į ir iš Šarlerua oro uosto Belgijoje nes „Ryanair“ avialinijų pilotai pradėjo streiką siekdami geresnių darbo sąlygų.

Vien Italijoje, vienoje populiariausių pasaulyje turizmo šalių, įstrigo apie 250 000 keliautojų.

Nesklandumai su skrydžiais kilo per vieną rekordinių karščio bangų – Romoje oro temperatūra gali pasiekti 40 laipsnių Celsijaus, o Sicilijoje ir Sardinijoje – 48.

Oro uostų darbuotojai reikalauja naujos kolektyvinės sutarties praėjus 6 metams po to, kai nustojo galioti prieš tai buvusi. Numatoma, kad streikas tęsis nuo 10 iki 18 val. vietos laiku.

Romos oro uoste buvo atšaukta 200 skrydžių, Milane – 250, o dar dešimtys – Turine ir Palerme.

Italijos susisiekimo ministras Matteo Salvinis ragino streikuotojus vadovautis „sveiku protu“ ir nepakenkti milijonams kitų darbuotojų ir turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.