„Wagner“ samdinių vadu prisistatantis vyras ragina Rusiją ruoštis sukrėtimams ir suirutei

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdinių vadu prisistatantis vyras sako, kad ši grupuotė pasiruošusi „globaliems įvykiams ir suirutei Rusijoje“, praneša „Newsweek.

Vaizdo įraše „Wagner“ samdinių vadu prisistatantis vyras ragina Rusiją ruoštis sukrėtimams ir suirutei.<br>Imago-images/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Vaizdo įraše „Wagner“ samdinių vadu prisistatantis vyras ragina Rusiją ruoštis sukrėtimams ir suirutei.<br>Imago-images/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-15 13:54

Karine uniforma su „Wagner“ antsiuvu vilkintis vyras vaizdo įraše prisistatė slapyvardžiu „Berserkas“ ir sakė esąs vienas šios grupuotės karo lauko vadų.

„Mes esame broliškoje Baltarusijoje, netoli Asipovičių. Karo lauko vadų tarybos vardu noriu pasakyti visiems, kurie nusivylėte, kad visa tai tik pradžia, viskas tik prasideda. Mūsų „Teisybės maršas“ atskleidė daug ką įdomaus“, – vaizdo įraše sako vyras.

Pasak jo, „Wagner“ maišto metu neva kamštyje įstrigęs vienas Vidaus reikalų ministerijos dalinių (Ramzano Kadyrovo Čečėnų kovotojai – ELTA) iš tiesų buvo atvykęs į Rostovą ant Dono, o šio dalinio vadas „rado bendrą kalbą“ su „Wagner“ vadu „Ratiboru“. Vyras sako, kad abi pusės priėjo „labai įdomią išvadą“ ir išsprendė buvusios nesutarimus.

„Todėl žinokite, kad tarp jūsų ištikimų pėstininkų yra mūsų bendraminčių. Kartu mes jėga. Todėl esame pasirengę nudžiuginti daugelį mūsų bendraminčių – draugai, viskas tik prasideda, „Wagner“ ir jos kelias toli gražu nesibaigė.

Mes pasirengę globaliems įvykiams ir sukrėtimams, kurie laukia mūsų šalies ir mūsų visų. Ačiū jums, kurie mus palaikėte. Ačiū, kad buvote su mumis. Kartu mes jėga. Amen“ , – sako „Wagner“ karo lauko vadu prisistatantis vyras.

Anksčiau Baltarusijos gynybos ministerija pranešė, kad prie Asipovičių vyksta teritorinės gynybos dalinių mokymai, o „Wagner“ kovotojai ten dirba kaip instruktoriai.

Taip pat šeštadienį skelbta, kad Baltarusijoje buvo pastebėta didelė „Wagner“ automobilių vilkstinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.