„Wagner“ kovotojai atvyko į Centrinę Afriką

Keli šimtai „patyrusių“ „Wagner“ kovotojų atvyko į Centrinės Afrikos Respubliką, kad padėtų užtikrinti, jog įvyks liepos 30 d. suplanuotas referendumas, sekmadienį pranešė ši privati ​​Rusijos saugos įmonė.

„Wagner“ kovotojai atvyko į Centrinę Afriką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Wagner“ kovotojai atvyko į Centrinę Afriką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2023, 8:44 PM

Šalyje, kurioje „Wagner“ samdiniai jau padeda vyriausybei kovoti su maištininkais, balsuos dėl konstitucijos pakeitimo, kuris leistų prezidentui Faustinui Archange'ui Touadera siekti trečios kadencijos.

„Į Bangį atvyko dar vienas lėktuvas su instruktoriais dirbti Centrinės Afrikos Respublikoje“, – „Telegram“ pranešė Tarptautinio saugumo pareigūnų sąjunga (Officers' Union for International Security, OUIS).

„Suplanuota rotacija tęsiasi. Prie CAR dirbančios komandos prisijungia keli šimtai patyrusių „Wagner“ kompanijos specialistų“, – teigiama pranešime.

„Rusijos instruktoriai ir toliau teiks pagalbą Centrinės Afrikos ginkluotųjų pajėgų kariams, kad užtikrintų saugumą laukiant liepos 30 d. numatyto referendumo dėl Konstitucijos“.

Jungtinių Valstijų teigimu, OUIS yra „Wagner“ grupės Centrinės Afrikos Respublikoje fiktyvi įmonė. Jai vadovauja rusas Aleksandras Ivanovas, kuriam sausį JAV buvo pritaikytos sankcijos.

Savo pareiškime OUIS nurodė, kad jos instruktoriai daugiau nei penkerius metus moko CAR saugumo pajėgas, o tai leidžia pagerinti bendrą šalies saugumą.

Jevgenijaus Prigožino vadovaujamos privačios sukarintos grupuotės ateitis neaiški po to, kai birželio 23 ir 24 dienomis ji pradėjo trumpalaikį maištą prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino vyriausybę.

Grupuotės kovotojai užgrobė Rusijos armijos objektus ir patraukė į Maskvą, tačiau netrukus atsitraukė pagal susitarimą, sudarytą su V. Putinu tarpininkaujant Baltarusijos lyderiui Aleksandrui Lukašenkai, kurio detalės tebėra miglotos.

Tačiau jos veikla užsienyje, ypač Sirijoje ir keliose Afrikos šalyse, nebuvo viešai nagrinėjama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.