JAV iždo sekretorė: pagalba Ukrainai – geriausias postūmis pasaulio ekonomikai

JAV iždo sekretorė Janet Yellen sekmadienį pareiškė, kad paramos karo niokojamai Ukrainai dvigubinimas yra „geriausias“ būdas padėti pasaulio ekonomikai, o taip pat ir skatinti besiformuojančios rinkos ekonomikos šalis ir spręsti skolų problemas.

JAV iždo sekretorė: pagalba Ukrainai – geriausias postūmis pasaulio ekonomikai.<br>EPA-ELTA nuotr.
JAV iždo sekretorė: pagalba Ukrainai – geriausias postūmis pasaulio ekonomikai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2023, 12:29 PM

J. Yellen, kalbėdama Indijoje vykstančio G20 finansų ministrų susitikimo paraštėse, atmetė kritiką, jog pagalba Ukrainai ir besivystančioms šalims yra kompromisas.

„Užbaigti šį kartą pirmiausia reiškia moralinį imperatyvą“, – sakė ji žurnalistams Gandynagare, kuriame vyksta platesnio masto G20 aukščiausiojo lygio susitikimas.

„Tačiau tai yra ir vienintelis geriausias dalykas, kurį galime padaryti pasaulio ekonomikai“, – teigė JAV iždo sekretorė.

J. Jellen taip pat atkreipė dėmesį į pastangas kovoti su skolinimosi sukeltomis problemomis, su kuriomis susiduria sunkumų patirianti ekonomika. Ji kalbėjo apie bankų reformą, pasaulinį susitarimą dėl mokesčių ir perspėjo, kad kalbėti apie muitų panaikinimą Kinijai „per anksti“.

Rusijos invazija į Ukrainą sukrėtė viso pasaulio ekonomiką, kadangi šoktelėjo maisto ir degalų kainos. Abiejų šalių grūdų eksportas sudaro beveik ketvirtadalį pasaulio kviečių pasiūlos.

Didžiojo septyneto (G7) šalių vadovai trečiadienį Lietuvoje vykusiame susitikime vadovai pažadėjo remti Ukrainą tiek laiko, kiek reikės į šalį įsibrovusiai Rusijai išstumti.

Diskusijos apie Ukrainą laikomos nepatogiomis G20 šeimininkei Indijai, kuri nepasmerkė Rusijos invazijos, bet kartu su Australija, Jungtinėmis Valstijomis ir Japonija priklauso Ketverto grupei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.