Užfiksuota: Baltarusijos link – dar viena „Wagner“ kolona

Sekmadienį pastebėta Baltarusijos link judanti dar viena privačios karinės bendrovės „Wagner“ technika, praneša „Unian“.

Užfiksuota: Baltarusijos link – dar viena „Wagner“ kolona.<br> Lrytas.lt montažas.
Užfiksuota: Baltarusijos link – dar viena „Wagner“ kolona.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2023, 7:02 PM, atnaujinta Jul 16, 2023, 8:42 PM

Judėjimas užfiksuotas Rusijos Federacijos Lipecko srityje. Kaip praneša „Telegram“ kanalas „Atsargiai, naujienos“, pakeliui į Baltarusiją vyksta apie 50 transporto priemonių. Tarp jų ​​sunkvežimiai, autobusiukai, pikapai ir kita įranga.

Anot stebėjimo grupės „Belaruski Gajun“, samdinių grupuotės „Wagner“ kolonos per Rusijos teritoriją juda į „Zvenčatka-Poniatovka“ pasienio punktą, iš kurio vėliau turėtų pasiekti Celės kaime esantį palapinių miestelį.

ELTA primena, kad šeštadienį stebėjimo grupė „Belaruski Gajun“ paskelbė, jog iš Rusijos į Baltarusiją atvyko Jevgenijaus Prigožino privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniai, o jų vilkstinėje buvo apie 60 įvairių transporto priemonių.

Anksčiau Baltarusijos gynybos ministerija teigė, kad šie kovotojai „dalinsis patirtimi“ su Baltarusijos kariais.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) Eltai teigė situaciją stebinti, tačiau kol kas negavusi indikacijų, kurios skatintų imtis papildomų sienos su Baltarusija apsaugos priemonių.

Lietuvos kariuomenė Eltai patvirtino, kad pranešimus apie galimą „Wagner“ grupuotės atvykimą į Baltarusiją stebi, anlizuoja ir vertina. Tačiau, anot kariuomenės atstovų, kaimyninėje valstybėje vykstantys procesai šuo metu papildomos grėsmės Lietuvai nekelia.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigė nemanantis, kad dėl Baltarusijoje pastebėtos „Wagner“ kolonos reikėtų nerimauti. Anot politiko, į Baltarusiją atvyko lengvai ginkluota ir kovinės galios neturinti žmonių grupė, kuri papildomos grėsmės Lietuvos saugumui nekelia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.