Prancūzijoje dėl riaušių kalėti nuteista daugiau nei 700 asmenų

Daugiau nei 700 žmonių buvo nuteisti kalėti dėl riaušių, kilusių Prancūzijoje praėjusio mėnesio pabaigoje, trečiadienį pareiškė šalies teisingumo ministras.

 Prancūzijos policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prancūzijos policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 11:25 AM

Iš viso paskelbti 1 278 nuosprendžiai, daugiau nei 95 proc. kaltinamųjų nuteisti pagal įvairius kaltinimus nuo vandalizmo iki policijos pareigūnų užpuolimo. 600 asmenų jau įkalinti.

„Nepaprastai svarbu, kad atsakas būtų tvirtas ir sistemingas“, – RTL radijui sakė teisingumo ministras Ericas Dupond‘as-Moretti.

„Svarbiausia, kad šalyje atkūrėme tvarką“, – sakė jis.

Didžiausias nuo 2005 m. smurtas Prancūzijos miestuose pratrūko birželio 27 d., kai kelyje į vakarus nuo Paryžiaus automobilį sustabdęs policijos pareigūnas nušovė iš Šiaurės Afrikos kilusį 17 metų paauglį. Riaušės truko keturias naktis, joms malšinti buvo dislokuota maždaug 45 tūkst. saugumo pajėgų, įskaitant elitines policijos specialiąsias pajėgas ir šarvuočius.

Ministras ragino teismus skirti griežtas bausmes kaip atgrasymo priemonę, kai kurie teismai dirbo ir savaitgalį, kad išnagrinėtų susikaupusias bylas. Vidutinis daugiau nei 3700 suimtų asmenų amžiaus siekė vos 17 metų, nepilnamečiai stojo prieš vaikų teismus.

Nuteistųjų kalėti skaičius didesnis, nei 2005 m., kai dėl riaušių į kalėjimus sėdo maždaug 400 asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.