Prancūzų televizijoje – pribloškiantis reportažas iš Belgorodo: už gryną pinigą priėmė visus „kadyrovcų“ žodžius

Prancūzijos televizijos kanalas TF1 parodė reportažą apie okupuotos Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo kovotojus, kurie neva gina Belgorodo sritį.

Kanalo korespondentas iš Rusijos Jerome'as Garreau.<br> Stop kadras.
Kanalo korespondentas iš Rusijos Jerome'as Garreau.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 10:37 AM

Reportažas pasirodė kanalo interneto svetainėje birželio 13 d., į jį dėmesį atkreipė „Detector Media“. Istorijoje pasirodo kanalo korespondentas iš Rusijos Jerome'as Garreau.

Pasakojime teigiama, kad „kovotojai iš Kaukazo gilumos“ buvo pasiųsti į Rusijos teritorijas Belgorodo srityje, į kurias „nuolat įsiveržia priešai“.

Istorijoje R. Kadyrovo kovotojai reiškia nepagarbą teroristui Jevgenijui Prigožinui ir jo kovotojams ir kalba apie savo ištikimybę diktatoriui Vladimirui Putinui. Kanalas nemini, kad Belgorodo sritį Rusijos okupantai panaudojo 2022 m. vasario mėn. įsiveržimui į Ukrainą. Jame taip pat neminima, kad iš šio regiono nuolat apšaudomos Ukrainos teritorijos.

Birželio 17 d. Prancūzijos televizijos kanalas TF1 taip pat parodė reportažą, nufilmuotą Rusijos kariškių pozicijose okupuotoje teritorijoje. Tačiau prancūzų žurnalistų reportaže nebuvo paminėtas platesnis Rusijos karo prieš Ukrainą kontekstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.