ES įvedė sankcijas Rusijos kalėjimo, kuriame laikomas A. Navalnas, vadovui

Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį į savo sankcijų sąrašą įtraukė Rusijos kalėjimo, kuriame laikomas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas, vadovą.

Aleksejus Navalnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Aleksejus Navalnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 10:19 PM

Apie tai pranešta po to, kai Rusijos prokurorai paprašė skirti A. Navalnui dar 20 metų laisvės atėmimo bausmę dėl naujų kaltinimų „ekstremizmu“.

„ES taip pat įvedė ribojamąsias priemones dar 12 asmenų ir penkiems subjektams, Rusijoje atsakingiems už rimtus žmogaus teisių pažeidimus, – teigė Europos Vadovų Taryba (EVT). – Šios priemonės nukreiptos prieš... politiškai motyvuotus nuosprendžius opozicijos politikams, demokratijos aktyvistams ir garsiai pasisakantiems Kremliaus kritikams Aleksejui Navalnui ir Vladimirui Kara-Murzai.“

Blokas sankcionavo kalėjimo „IK-6“, kuriame laikomas A. Navalnas, vadovą Dmitrijų Nožkiną ir keturis jo pavaduotojus bei dar vieną įstaigos pareigūną. Kaip teigiama, „IK-6“ darbuotojai pritaikė A. Navalnui „žiaurų, nežmonišką ir žeminantį“ bausmių režimą, dėl kurio smarkiai pablogėjo opozicionieriaus sveikatos būklė.

Į sankcijų sarašą taip pat buvo įtrauktas Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) agentas Aleksandras Samofalas, kaltinamas dalyvavus apnuodijant opozicijos politiką V. Kara-Murzą.

Į sankcijų sąrašą įtrauktiems asmenims draudžiama atvykti į ES ir įšaldomas visas bloke esantis jų turtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.