Irakas išsiunčia Švedijos ambasadorių

Irakas nurodė Švedijos ambasadoriui išvykti ir nusprendė atšaukti savo pasiuntinį iš Stokholmo dėl to, kad šis leido surengti protestą sudeginant Koraną, ketvirtadienį pranešė vyriausybės atstovas.

Irakas grasina nutraukti ryšius su Švedija, jei bus sudegintas koranas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Irakas grasina nutraukti ryšius su Švedija, jei bus sudegintas koranas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 1:13 PM, atnaujinta Jul 20, 2023, 3:31 PM

Ministras pirmininkas Mohamedas Shia al Sudanis „nurodė Švedijos ambasadoriui Bagdade palikti Irako teritoriją“, sakoma jo biuro pareiškime.

Jame teigiama, kad tokį sprendimą „paskatino Švedijos vyriausybės pakartotinis leidimas deginti šventąjį Koraną, įžeisti islamo šventenybes ir deginti Irako vėliavą“.

Kiek anksčiau Bagdadas perspėjo, kad nutrauks diplomatinius ryšius su Stokholmu, jei po kelių savaičių Stokholme įvyks antrasis protestas, per kurį bus deginamas koranas.

„Irako vyriausybė diplomatiniais kanalais pranešė Švedijos vyriausybei, kad bet koks incidentas, susijęs su Šventojo Korano deginimu Švedijos žemėje, reikštų būtinybę nutraukti diplomatinius santykius“, – sakoma ministro pirmininko biuro pranešime.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.