CŽV vadovas: V. Putinas dar keršys J. Prigožinui

JAV centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Billas Burnsas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pavadino „didžiausiu keršto apaštalu“ ir sakė, kad būtų nustebęs, jei „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas išvengtų tolesnio atpildo po praėjusį mėnesį surengto maišto, skelbia CNN.

CŽV direktorius B. Burnsas. V. Putinas ir J. Prigožinas.<br>AFP/ZUMA Press/Scanpix nuotr.
CŽV direktorius B. Burnsas. V. Putinas ir J. Prigožinas.<br>AFP/ZUMA Press/Scanpix nuotr.
JAV centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Billas Burnsas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
JAV centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Billas Burnsas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 1:02 PM, atnaujinta Jul 21, 2023, 1:18 PM

Pasak B.Burnso, V.Putinas paprasčiausiai „bando laimėti laiko“, kad nuspręstų, ar imtis veiksmų prieš J.Prigožiną ir kaip jų imtis, kad neatrodytų, jog reaguoja pernelyg desperatiškai.

„Jei būčiau J.Prigožinas, neatleisčiau savo maisto degustatoriaus“, – pridūrė B.Burnsas. CŽV vadovas šiuos komentarus išsakė ketvirtadienį vykusiame Aspeno saugumo forume.

Forumo metu B.Burnsas sakė manantis, kad J.Prigožinas šiuo metu yra Minske, Baltarusijoje.

Anksčiau šią savaitę internete paplito vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip J.Prigožinas sveikinasi su savo kovotojais Baltarusijoje, ir tai buvo jo pirmas viešas pasirodymas po to, kai praėjusį mėnesį jis vadovavo ginkluotam sukilimui Rusijoje.

Tą rytą, kai J.Prigožinas pradėjo savo sukilimą, jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tiesiogiai kritikavo V.Putino invazijos į Ukrainą motyvus. B.Burnsas tą vaizdo įrašą apibūdino kaip „griežčiausią kaltinimą V.Putino karo pagrindimui, karo vykdymui, korupcijai V.Putino režimo šerdyje, kokį esu girdėjęs iš ruso ar ne ruso“.

B.Burnsas taip pat pateikė naujausią informaciją apie CŽV gegužės mėn. per „Telegram“ paskelbtą kvietimą, kuriuo karu Ukrainoje ir gyvenimu Rusijoje nepatenkinti rusai buvo raginami pasidalyti savo paslaptimis. Jis sakė, kad per pirmąją savaitę vaizdo įrašas sulaukė 2,5 mln. peržiūrų.

„Tiesa ta, kad dabar Rusijoje, jos elite ir už jos ribų yra daug nepasitenkinimo, ir mes, kaip žvalgybos tarnyba, nepraleidžiame progos pabandyti tuo pasinaudoti“, – sakė B.Burnsas, pavadinęs tai „kartą per dešimtmečius“ pasitaikančia galimybe rinkti žvalgybinę informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?