Keistas V. Putino elgesys užminė mįslę: pasipylė gandai apie sveikatos būklę – įtaria nepagydomą ligą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per diskusiją Kremliuje sumaišė Žemutinio Naugardo vicemero vaiko amžių, kurį buvo sužinojęs vos prieš kelias akimirkas – tai paskatino komentarus socialiniuose tinkluose apie Kremliaus vadovo sveikatos būklę.

V. Putinas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 10:55 AM

Neįrodyti gandai apie V.Putino būklę sklando nuo pat jo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios. Tarp jų buvo ir tokių, kad Rusijos vadovas serga vėžiu, Parkinsono liga ir net demencija. Kremlius tvirtino, kad V.Putinas yra sveikas.

Tačiau prie spėlionių prisidėjo ir trečiadienį nufilmuota medžiaga iš grupės „Rusija – galimybių šalis“, 2018 m. įsteigtos pelno nesiekiančios organizacijos, kurios tikslas – padėti piliečiams plėtoti verslo idėjas, susitikimo.

Vaizdo įraše, kurį tviteryje paskelbė apie Rusiją ir Ukrainą rašanti tinklaraštininkė Uljana Japarova, matyti, kaip V.Putinas kalbasi su Ivanu Štokmanu, kuris V.Putinui papasakojo savo kelio nuo darbo kepykloje iki informacinių technologijų (IT) verslo kūrimo istoriją. Viso daugiau nei 90 minučių trukusio susitikimo stenogramą ir vaizdo įrašą taip pat buvo galima rasti Kremliaus interneto svetainėje.

Vilkėdamas karinę uniformą, I.Štokmanas papasakojo, kaip sėkmė vadybos konkurse jį atvedė į Žemutinio Naugardo miesto mero pavaduotojo postą, kur jo pareigos apėmė IT, turizmą ir verslo plėtrą.

Tačiau I.Štokmanas sakė, kad sėdėdamas su sūnumi ant suoliuko savo vasarnamyje pajuto patriotinę trauką. „Dabar sprendžiama šalies ateitis“, – sakė jis V.Putinui, aiškindamas savo sprendimą stoti į kariuomenę.

V.Putinas atrodė sužavėtas šia istorija, apibūdindamas ją kaip „tiesiog nuostabią“, o po to perpasakojo ją kaip palyginimą apie tai, ką išgyvena Rusija.

„Galų gale jūs priėjote prie svarbiausio dalyko šiose paieškose... atsidavimo šiai šaliai, – dėstė V.Putinas, – galų gale tai kova už mūsų vaikų ir jūsų vaikų ateitį.“

Tada V.Putinas paklausė, kokio amžiaus yra jo vaikai, o I.Štokmanas atsakė, kad jauniausiam devyneri, o vyresniajam – 23 metai.

Tačiau Rusijos vadovas sumaišė jaunėlio amžių, sakydamas, kad „jūsų mažyliui treji metai“, o paskui pagyrė I.Štokmano sprendimą eiti į fronto liniją.

U.Japarovos tviteryje paskelbtas apsikeitimas nuomonėmis, rodantis V.Putino sumišimą, paskatino spekuliacijas apie Rusijos prezidento sveikatą. Vienas vartotojas rašė, kad V.Putino „žiūrėjimas į lubas“, tuo pat metu „lėtai murmant apie vietos paieškas šalyje“, yra „nenormalus“. Kitas rašė: „Jis visai negirdi žmonių“.

Vienas komentatorius padarė išvadą, kad tai buvo „demencijos“ apraiška, o dar kitas atskirame socialinio tinklo „Twitter“ įraše šalia vaizdo įrašo parašė, kad tai „Alzheimerio liga“.

Šis apsikeitimas nuomonėmis įvyko po kitos gyvos internetinės diskusijos apie V.Putiną šią savaitę, kai Rusijos prezidentas, atrodo, lengvabūdiškai reagavo į Irkutsko gubernatoriaus Igorio Kobzevo žinią apie kareivių žūtį Ukrainoje.

I.Kobzevui prabilus apie Ukrainoje žuvusius jo srities kariškius, V.Putinas atsakė: „Perduokite jiems mano linkėjimus“.

Parengta pagal „Newsweek“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.