Rusijoje sulaikytas vyras, mėginęs padegti Lenino mauzoliejų

Ketvirtadienį Maskvos teismas nurodė sulaikyti rusą, kaltinamą mėginimu padegti sovietų lyderio Lenino mauzoliejų Raudonojoje aikštėje.

Lenino mauzoliejus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenino mauzoliejus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-21 10:34

Pasak Maskvos Taganės teismo, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“, Konstantinas Starčiukovas suimtas dviem mėnesiams.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad policija sustabdė K. Starčiukovą pirmadienį, jo 37-ojo gimtadienio dieną, kai jis sviedė Molotovo kokteilį į Sovietų Sąjungos įkūrėjo mauzoliejų. Teismas neįvardijo galimo tokio jo veiksmo motyvo, tačiau K. Starčiukovui už „chuliganizmą“ gresia iki septynerių metų kalėjimo.

Gegužę taip pat mėginta surengti panašų išpuolį prieš Lenino mauzoliejų, o vasarį neblaivus vyras norėjo pavogti mumifikuotą Lenino lavoną. Bolševikų lyderio palaikų ateitis neaiški, 2019 m. prezidentas Vladimiras Putinas pasisakė prieš tai, kad jis būtų iškeltas iš mauzoliejaus ir palaidotas.

Lenino mauzoliejus, atidarytas 1924-aisiais, jo mirties metais, stūkso Raudonojoje aikštėje Kremliaus sienų papėdėje, jį kasmet aplanko tūkstančiai turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?