Po V. Putino žodžių – griežta Lenkijos reakcija

Lenkija šeštadienį išsikvietė Rusijos ambasadorių, norėdama išreikšti jam protestą dėl, Varšuvos teigimu, „provokuojančių“ Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastabų.

 V. Putinas.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 V. Putinas.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2023, 4:08 PM

V. Putinas penktadienį apkaltino Lenkiją, kad ši Ukrainos vakaruose ir Baltarusijoje tariamai turi teritorinių ambicijų. Kremliaus šeimininkas taip pat pareiškė, kad tam tikras teritorijas Lenkijai po Antrojo pasaulinio karo esą padovanojo buvęs Sovietų Sajungos vadovas Josifas Stalinas.

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Pawelas Jablonskis nurodė, kad Rusijos ambasadorius buvo iškviestas reaguojant į „provokuojančius Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimus ir grasinimus bei kitus priešiškus Rusijos Federacijos veiksmus Lenkijos ir mūsų sąjungininkų atžvilgiu“.

„Susitikimas buvo labai trumpas, – pridūrė P. Jablonskis. – Sienos tarp šalių yra absoliučiai neliečiamos ir Lenkija prieštarauja bet kokioms revizijoms.“

Po V. Putino pastabų Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis penktadienį tviteryje parašė, kad „Stalinas buvo karo nusikaltėlis, atsakingas už šimtų tūkstančių lenkų mirtis“ Antrojo pasaulinio karo metu ir po jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.