Ukrainos pareigūnas: Baltarusijoje gali būti dislokuota apie 5 000 „Wagner“ samdinių

Baltarusijoje dislokuotų samdinių, priklausančių Rusijos privačioms karinėms bendrovėms, skaičius gali siekti apie 5 000. Tai naujienų agentūrai „Ukrinform“ pareiškė Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos atstovas Andrijus Demčenka.

 "Wagner" samdiniai ir Baltarusijos kareiviai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 "Wagner" samdiniai ir Baltarusijos kareiviai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2023, 4:56 PM

„Kai į Baltarusiją pradėjo atvykti samdiniai, jie buvo skaičiuojami šimtais. Tačiau dabar jų skaičius, atsižvelgiant į pasiekiamą informaciją apie privačių karinių bendrovių atstovus, žinoma, yra kitoks ir gali siekti apie 5 000“, – nurodė A. Demčenka.

Pasak jo, toks Rusijos samdinių kiekis nekelia tiesioginės grėsmės Ukrainai. Nepaisant to, Ukrainos pasieniečiai esą yra pasirengę bet kokiam scenarijui, o padėtis pasienyje yra visiškai kontroliuojama.

Ukraina imasi visų reikiamų veiksmų, kad suprastų tikrąją grėsmę ir užtikrintų patikimą saugumą, kaimyninėje šalyje fiksuojant samdinių buvimą. Atitinkamai reaguojame“, – pridūrė A. Demčenka. Atstovas pabrėžė, kad vyksta Ukrainos sienų stiprinimo procesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.