Kambodžos valdančioji partija teigia žengianti „triuškinamos“ pergalės link

Kambodžos valdančioji partija sekmadienį paskelbė, kad rinkimuose, kuriuose prieš balsavimo dieną buvo eliminuota visa reikšminga opozicija ilgamečiam valdovui Hun Senui, iškovojo „triuškinamą“ pergalę.

Kambodžos premjeras Hun Senas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Kambodžos premjeras Hun Senas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2023, 3:18 PM

„Laimime triuškinamai“, – praėjus maždaug dviem valandoms po rinkimų apylinkių uždarymo ir prasidėjus balsų skaičiavimui AFP sakė CPP atstovas Sok Eysanas.

Oficialių rezultatų tikimasi po keleto valandų.

Rinkėjų aktyvumas, užfiksuotas 15.16 val. (8.16 val. Grinvičo laiku), buvo 78 proc., o balsavo 7 601 326 rinkėjai, pranešė Nacionalinis rinkimų komitetas. Iš viso Kambodžos rinkimuose užregistruota 9,7 mln. rinkėjų.

70-metis buvęs Raudonųjų khmerų kovotojas Hun Senas valdo nuo 1985 metų, o šiuose rinkimuose jam nekyla jokių realių iššūkių: opozicinės partijos uždraustos, konkurentai priversti bėgti, o žodžio laisvė suvaržyta.

Hun Seno vadovaujama Kambodžos liaudies partija (CPP) greičiausiai išsaugos visas 125 vietas žemuosiuose parlamento rūmuose, taip pratęsdama jo valdžią ir atverdama kelią dinastinei įpėdinystei, kurią kai kurie kritikai lygina su Šiaurės Korėja.

Vienintelė rimta opozicinė partija prieš rinkimus buvo diskvalifikuota dėl techninių priežasčių, todėl bus netikėta, jei kuri nors iš 17 kitų nedidelių, menkai finansuojamų partijų gaus vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.