Per audras Šiaurės Italijoje žuvo paauglė, dėl gaisrų trumpam buvo uždarytas Sicilijos oro uostas

Stiprios audros pirmadienio vakarą smogė kai kurioms šiaurės Italijos dalims, o viena paauglė žuvo, kai ją partrenkė krentantis medis.

Ugniagesiai netoli Sicilijos.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Ugniagesiai netoli Sicilijos.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Audros Šiaurės Italijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Audros Šiaurės Italijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Audros Šiaurės Italijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Audros Šiaurės Italijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 1:56 PM, atnaujinta Jul 25, 2023, 1:58 PM

Nuo lietaus, gūsingo vėjo ir smarkios krušos ypač nukentėjo Milano miestas ir didžioji Lombardijos dalis.

Filmuotuose vaizduose matyti, kaip nuvirtę medžiai užtvėrė kelius arba užgriuvo ant automobilių, apgadinti namai ir ant žemės išsibarsčiusios stogo čerpės.

Skautų stovykloje Cedegolo mieste Brešijos provincijoje žuvo 16 metų mergina, kurią partrenkė krentantis medis, pranešė naujienų agentūra ANSA.

ANSA teigimu, Milane lijo trumpai, bet intensyviai, kartu su stipriu vėju ir kruša, kai kurie ledukai buvo teniso kamuoliuko dydžio. Ryte miesto centre esančių gatvių nuotraukos rodė nuniokojimo mastą.

Audros taip pat smogė šiaurinio Veneto regiono vietovėms. Regiono prezidentas Luca Zaia sakė, kad dar vieną šešiolikmetį sunkiai sužeidė krentanti medžio šaka. Septyni žmonės patyrė lengvų sužalojimų.

Pietinėje Italijos Sicilijos saloje naktį kilo dideli miško gaisrai, ypač paveikę šiaurinę salos dalį, įskaitant Palermą ir jo apylinkes.

Antradienį anksti ryte didelis gaisras kalvose aplink salos sostinę pasiekė oro uostą. Oro uosto operatorius tviteryje paskelbė, kad oro uostas laikinai uždarytas iki 11.00 val. ryto (9.00 val. Grinvičo laiku). Keli skrydžiai buvo atšaukti arba nukreipti kitur.

Taip pat gaisras palietė per miestą einantį greitkelį, buvo uždarytos trys nuovažos.

Palerme ir aplinkinėje provincijoje ugniagesiai pranešė, kad daugybę gaisrų gesina 30 komandų. Nuotraukose ir vaizdo įrašuose tolumoje matyti grėsmingos liepsnos.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad grėsmė iškilo ir ligoninei, tačiau, ugniagesių teigimu, gaisras šalia jos kontroliuojamas. Transliuotojas „Rai“ pranešė, kad teko evakuoti 1 500 žmonių.

Šiaurės ir Vidurio Italijoje jau savaitgalį siautė smarkios audros, kai kuriose vietovėse padariusios nemažai žalos. Nukentėjo Bolonijos regionas ir Adrijos jūros pakrantė, Redžo Emilijos, Feraros ir Ravenos provincijos.

Plačiai buvo dalijamasi vaizdo įrašu, kuriame užfiksuoti poilsiautojai, bėgantys iš paplūdimio nuo vėjo ir lietaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.