Iš Latvijos areštinės paleistas „Sputnik Lietuva“ vyriausiasis redaktorius paspruko į Rusiją

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pranešė, kad Rusijos propagandinio projekto „Sputnik Litva“ („Sputnik Lietuva“) vyriausiasis redaktorius Maratas Kasemas pabėgo iš Latvijos, kur jam buvo skirtas kardomasis nurodymas neišvykti.

Rusijos propagandinio projekto „Sputnik Litva“ („Sputnik Lietuva“) vyriausiasis redaktorius Maratas Kasemas pabėgo iš Latvijos.<br>„Twitter“ nuotr.
Rusijos propagandinio projekto „Sputnik Litva“ („Sputnik Lietuva“) vyriausiasis redaktorius Maratas Kasemas pabėgo iš Latvijos.<br>„Twitter“ nuotr.
Marija Zacharova.<br> AP/Scanpix nuotr.
Marija Zacharova.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2023, 1:50 PM, atnaujinta Jul 26, 2023, 2:12 PM

„Baimindamasis baudžiamojo persekiojimo atnaujinimo, Maratas Kasemas pasinaudojo galimybe išvykti iš šalies“, – tikino M. Zacharova, kalbėdama per „Sputnik“ radiją, rašo Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

32 metų M.Kasemas turi ir Latvijos pilietybę. Kada propagandistas paspruko į Rusiją, M. Zacharova nepatikslino.

Maratas Kasemas buvo sulaikytas 2022 m. gruodžio 30 d. Latvijoje. Jis buvo įtariamas šnipinėjimu ir ES sankcijų pažeidimu. Sausio pradžioje M. Kasemas buvo suimtas ir laikomas Rygos centriniame kalėjime. Balandžio pabaigoje jis buvo paleistas į laisvę.

2019-ųjų gegužės 28 d. M.Kasemas nebuvo įleistas į Lietuvą, kai atskrido iš Maskvos į Vilniaus oro uostą. Kaip tada teigė pats Kremliaus propagandininkas, atvykusį į komandiruotę jį sulaikė dėl grėsmės nacionaliniam saugumui ir į Lietuvą jam buvo uždrausta atvykti penkerius metus.

Tų pačių metų liepą Lietuvos valdžios institucijos užblokavo „Sputnik Lietuva“.

Latvijoje, Rusijai pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, buvo užblokuoti su „Sputnik“ susiję ištekliai, o leidinio darbuotojai buvo suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.