Baltarusijoje užfiksuotas 11-asis „Wagner“ konvojus, atsigabeno retų kovos mašinų

Liepos 25 d. į Baltarusiją atvyko 11-asis „Wagner“ konvojus, šį kartą su šešiais retais šarvuočiais „Ščuka“, pranešė stebėsenos grupė „Belaruski Hajun“.

11-asis „Wagner“ konvojus.<br>lrytas.lt koliažas.
11-asis „Wagner“ konvojus.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2023, 10:49 AM, atnaujinta Jul 26, 2023, 10:51 AM

Koloną sudaro mažiausiai 29 transporto priemonės: vienas UAZ-Patriot, du sunkvežimiai Ural-4320, du sunkvežimiai KAMAZ, šeši vilkikai su šešiais ekskavatoriais ir vienas pikapas 1GAZelle, vienas visureigis ir 11 kitų sunkvežimių, „Telegram“ rašė „Belaruski Hajun“.

Stebėsenos grupės duomenimis, transporto priemonės judėjo greitkeliu P43 ir greičiausiai keliavo į stovyklą Celio kaime netoli Osipovičių.

Kaip pažymėjo antivyriausybinė grupė, „Ščuka“ yra išskirtinė „Wagner“ naudojama transporto priemonė, kuri anksčiau Baltarusijoje nebuvo užfiksuota.

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka, kaip įtariama, padėjo tarpininkauti susitarimui, pagal kurį „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas ir jo kariai turėjo persikelti į Baltarusiją po to, kai jų ginkluotas sukilimas birželio pabaigoje nepasiekė Maskvos.

Liepos 14 d. Baltarusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad „Wagner“ samdiniai atvyko į šalį mokyti Baltarusijos teritorinės gynybos pajėgų. Vėliau stebėsenos grupė „Belaruski Hajun“ identifikavo keletą „Wagner“ konvojų, vykstančių į karinį mokymo centrą netoli Osipovičių miesto.

Liepos 20 d. Baltarusija paskelbė apie jungtines J.Prigožino samdinių ir Baltarusijos kariuomenės pratybas netoli sienos su Lenkija.

Liepos 16 d. Ukrainos pasienio apsaugos tarnyba pakomentavo, kad samdiniai nekelia rimtos grėsmės Ukrainai dėl mažo jų skaičiaus Baltarusijoje.

Tačiau keli NATO vadovai, reaguodami į privačios karinės bendrovės pakartotinį dislokavimą, paragino stiprinti Aljanso rytinį flangą.

Liepos 18 d. Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Błaszczakas paskelbė, kad Lenkijos siena su Baltarusija dėl „Wagner Group“ buvimo bus sustiprinta dviem papildomomis karinėmis brigadomis.

Parengta pagal „The Kyiv Independent“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.