Ekspertas įspėjo dėl „Wagner“ samdinių buvimo Baltarusijoje: V. Putinas gali panaudoti juos provokacijoms prieš Baltijos šalis

Šiuo metu Baltarusijoje esantys Jevgenijaus Prigožino privačios karinės kompanijos „Wagner“ samdiniai kol kas nekelia jokios grėsmės artimiausiems kaimynams, taip pat ir Ukrainai. Tačiau jie gali būti panaudoti provokacijoms prieš Baltijos šalis ar Lenkiją.

„Wagner“ samdiniai.<br>AP/Scanpix nuotr.
„Wagner“ samdiniai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-27 16:31

Tai ketvirtadienį „24-ojo kanalo“ laidoje pareiškė ukrainiečių karo ekspertas Romanas Svitanas, praneša UNIAN.

„Greičiausiai jie ten buvo permesti tam tikroms provokacijoms vykdyti. Jie gali būti sutelkti pasienyje su Lenkija ir Baltijos šalimis, kad gautų „grąžos“, o tai tikrai įvyks, nes bet koks tokio kariškių skaičiaus judėjimas sienos link paskatins atsakomuosius veiksmus arba prevencinį smūgį šiems kariškiams, o Putinas jau galės tuo pasinaudoti, kad pakeltų Rusijos visuomenės dvasią kovai su baisiąją NATO, baisiaisiais Vakarais, kurie užpuolė nepavojingus „Wagner“ samdinius“, – sakė jis.

Anot eksperto, ateityje užverbuotų samdinių skaičius priklausys „nuo pinigų maišo, ant kurio sėdi J. Prigožinas, dydžio“.

„Kol kas jų yra iki 5 tūkst., tegul šis skaičius padvigubėja, kariniu požiūriu jie niekam nekelia grėsmės šiame rajone – nei Baltijos šalims, nei Lenkijai, nei Ukrainai. Visi pasiruošę pasitikti 100–150 tūkst. žmonių armiją, o ne saujelę „prigožininkų“. Jų skaičius neleidžia atlikti jokių kovinių užduočių“, – pridūrė R. Svitanas.

UNIAN primena, kad „Wagner“ samdiniai atvyksta į Baltarusiją po maišto, kurį jie surengė birželio 24 d. Baltarusijos valdžia leido Mogiliovo srities Celio kaime įrengti „vagneriečių“ stovyklą, kurioje statomos palapinės beveik 9 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.