Lenkijos pareigūnas: Kinijos retorika sutampa su Rusijos propaganda

Pekino ir Maskvos propagandos kampanijos kuria vis šališkesnes istorijas prieš Lenkiją, teigia Lenkijos vyriausybės informacijos saugumo komisaras Stanislawas Zarynas.

Kinijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kinijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 4:03 PM

Remiantis naujausia kinų retorika, Lenkija yra agresyvi šalis, kelianti grėsmę kitoms valstybėms, ir ginkluojasi puoselėdama imperines ambicijas, socialinėje žiniasklaidoje parašė Lenkijos saugumo pareigūnas.

„Kinijos propaganda perša mintį, kad Lenkijos pastangos nukreiptos prieš Rusiją, Baltarusiją, Ukrainą ir net kitas NATO šalis“, – parašė S. Zarynas.

„Pekinas taip pat klaidingai įrodinėja, kad lenkai masiškai dalyvauja karo veiksmuose fronte Ukrainoje ir siekia pratęsti bei išplėsti karą. Kinų žinutė identiška Rusijos skelbiamai žiniai“, – teigia pareigūnas, nes, pasak jo, Rusija irgi tikina, kad „Lenkijos valdžios veikla nukreipta prieš Lenkijos kaimynes ir sąjungininkes“.

Pasak S. Zaryno, Kinijos skleidžiama propaganda taip pat labai pabrėžia tariamą Lenkijos ir Ukrainos priešiškumą. „Kinijos propaganda siekia pakurstyti apmaudą tarp Varšuvos ir Kijevo“, – parašė jis ir priminė, jog gegužę Kinijos propaganda įrodinėjo, kad „Varšuva nusisuka nuo Kijevo“.

S. Zaryno teigimu, Kinijos ir Rusijos bendradarbiavimas propagandos srityje kelia nerimą Lenkijai, bendra šių šalių veikla ir akivaizdus pastarojo meto Kinijos propagandos stiprėjimas turėtų būti vertinamas kaip „grėsmė Lenkijos saugumui“.

Pekinas dedasi nepalaikąs Rusijos karo Ukrainoje, tačiau niekada atvirai nekritikavo agresijos, nepasmerkė Rusijos invazijos ir tik ragino pradėti derybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.