Prie Nyderlandų krantų toliau dega krovininis laivas su 3 tūkst. automobilių: nerimaujama dėl galimos ekologinės nelaimės

Nyderlandų ugniagesiai ketvirtadienį tęsė kovą su liepsnomis, apėmusiomis netoli šalies krantų plaukusį krovininį laivą.

Prie Nyderlandų krantų toliau dega krovininis laivas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Prie Nyderlandų krantų toliau dega krovininis laivas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 12:42 PM

Nyderlandų pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad Panamoje registruotas laivas „Fremantle Highway“ vis dar yra pririštas prie gelbėjimo laivo, siekiant išlaikyti jo poziciją už 14,5 jūrmylių į šiaurę nuo Nyderlandams priklausančios Amelando salos.

„Laive vis dar liepsnoja gaisras“, – tvirtino tarnyba. Atstovas Edwinas Grannemanas nurodė radijo stočiai BNR, kad gesinimo darbai yra „sudėtingi“, ir pridūrė, jog jei į laivą pateks pernelyg daug vandens, gali būti paveiktas jo stabilumas.

Liepsnos 3 000 automobilių gabenantį krovininį laivą apėmė antradienį prieš vidurnaktį. Nelaimė pareikalavo vieno įgulos nario gyvybės. Buvo išgelbėti 22 žmonės. Laivo savininkai teigė, kad gaisrą galimai sukėlė elektromobiliai.

Pasak pareigūnų, liepsnos laive gali siautėti kelias dienas. Tai kursto būgštavimus dėl galimos ekologinės nelaimės. E. Grannemanas pažymėjo, kad reikia „atsižvelgti į scenarijų, kuriame laivas apvirsta ar nuskęsta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.