Ukrainoje – Rusijos aviacijos pulkininko mirtis: skrido koviniu sraigtasparniu

Liepos 25 d. Ukrainos pajėgos numušė Rusijos puolimo ir žvalgybos sraigtasparnį Ka-52, kuriame buvo oro pajėgų pulkininkas Vitalijus Tabačnikovas, nurodo portalas nv.ua, remdamasis žurnalu „Aviacijos istorija“. Rusų pulkininkas žuvo vietoje. 

Karinis straigtasparnis KA-52.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karinis straigtasparnis KA-52.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 11:01 AM

Įrašo autorius, prisistatęs žuvusiojo draugu, teigė, kad antradienį V.Tabachnikovo įgula grįžo iš kovinės misijos ir skrido „itin mažame aukštyje“, kai prieš jų sraigtasparnį buvo surengta raketos ataka.

Ka-52 numušė Ukrainos 38-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados kariai iš nešiojamosios priešlėktuvinės raketų sistemos. 

Liepos 25 d. vakare Rusijos karą palaikantys propagandistai per Rusijos įgaliotuosius šaltinius tvirtino, kad numušto Ka-52 įgulai vadovavo karininkas su „labai didelėmis petnešomis“. Aviacijos ekspertas Vitalijus Trubnikovas sakė, kad V.Tabačnikovas buvo 112-ojo atskirojo sraigtasparnių pulko, įsikūrusio Rusijos mieste Čitoje, vadas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo karo Ukrainoje pradžios Rusija iš viso neteko 310 sraigtasparnių ir 315 lėktuvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.