Į Izraelio gatves vėl išėjo tūkstančiai prieš teismų reformą nusiteikusių protestuotojų

Tūkstančiai izraeliečių ketvirtadienio vakarą vėl išėjo į Tel Avivo gatves, premjero Benjamino Netanyahu dešiniojo sparno vyriausybei anksčiau šią savaitę pradėjus ginčijamą procesą, kurio tikslas yra susilpninti teismų sistemą.

 Protestas Izraelyje.<br> EPA/Scanpix nuotr.
 Protestas Izraelyje.<br> EPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-28 11:09, atnaujinta 2023-07-28 16:08

Pirmadienį skelbta, kad Izraelio įstatymų leidėjai tarė pritariamąjį žodį svarbaus kontroversiškos teismų reformos elemento priėmimui.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, policija ruošėsi griežtesniam susidorojimui su demonstrantais. Pareigūnai svarstė galimybę pasitelkti lazdas, apsvaiginti skirtas granatas ir ašarines dujas. Nepaisant to, tai neatgrasė protestuotojų. Judėjimo organizatoriai paskelbė, kad „intensyvins kovą“, tačiau paragino dalyvius susilaikyti nuo smurto.

Izraelio vyriausybė kaltina teismus, kad šie esą pernelyg kišasi į politinius sprendimus, ir nori apriboti jų įgaliojimus. Vyriausybė aiškina, kad reforma yra būtina siekiant užtikrinti geresnę valdžios pusiausvyrą. Reformos oponentai savo ruožtu kalba apie išpuolį prieš demokratiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.