Kryme naktį buvo triukšminga: sprogo okupantų amunicijos sandėlis

Kazokų įlankoje prie okupuoto Sevastopolio penktadienio vakarą sprogo rusų amunicijos sandėlis. Apie tai pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiuoju žvalgybos direktoratu.

Kazokų įlankoje prie okupuoto Sevastopolio penktadienio vakarą sprogo rusų amunicijos sandėlis.<br>Stop kadras.
Kazokų įlankoje prie okupuoto Sevastopolio penktadienio vakarą sprogo rusų amunicijos sandėlis.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2023, 12:28 PM, atnaujinta Jul 29, 2023, 2:05 PM

Žvalgybos duomenimis, vakar apie 22 val. Kazokų įlankoje buvo triukšminga. Liudininkai girdėjo du sprogimus ir amunicijos sprogimo garsus. Į įvykio vietą buvo išsiųsti keli greitosios pagalbos automobiliai ir policija.

Kiek vėliau Ukrainos žvalgyba patikslino, kad liepos 28 d. Kryme įvykę sprogimai šaudmenų sandėlyje buvo sabotažo padarinys.

Žvalgybos agentūra aiškiai nenurodė, ar už to stovi Ukraina. Laikraštis „Kyiv Independent“ susisiekė su karinės žvalgybos atstovu Andrijumi Černiaku. Paklaustas, ar už sprogimų stovi Ukraina, A. Černiakas atsakė tik tiek, kad sandėlis „buvo priešo objektas Ukrainos teritorijoje“.

Ukrainos karinės agentūros pranešime nurodoma, kad Kazokų įlankoje įsikūrusi Rusijos 810-oji atskiroji jūrų pėstininkų brigada. 

Anksčiau šią savaitę Rusijos okupacinė valdžia teigė, kad kitoje Krymo dalyje – Arabato nerijoje, esančioje pusiasalio rytinėje dalyje, – kilo „grėsmė saugumui“. Ši žemės juosta yra vienas iš dviejų kelių, jungiančių Krymą su žemynine Ukrainos dalimi. Liepos 27 d. rusai uždraudė civiliams patekti į Arabato neriją.

Anot pranešimo, į ją bus leidžiama patekti tik avarinių tarnybų darbuotojams ir piliečiams, atliekantiems su gynyba susijusius darbus.

Tai padaryta praėjus kiek daugiau nei savaitei po to, kai liepos 17 d. Kerčės tiltą sukrėtė sprogimai. 2018 m. Rusijos neteisėtai pastatytas tiltas jungia Rusijos okupuotą pusiasalį ir Rusijos Krasnodaro sritį. Kremlius dėl išpuolio apkaltino Kijevą. Ukraina neprisiėmė atsakomybės už ją, tačiau Ukrainos gynybos ministras sakė, kad „atakos prieš tiltą tęsis“, nes jis yra teisėtas karinis taikinys.

Birželio 22 d. po smūgių taip pat buvo apgadinti tiltai per Čonharo sąsiaurį, esantį tarp šiaurinės Krymo dalies ir Ukrainos žemyninės dalies. Generalinio štabo viršininko pavaduotojas Oleksijus Hromovas liepos 5 d. agentūrai „Ukrinform“ patvirtino, kad Ukraina atakavo raketomis „Storm Shadow“.

Abu tiltai – Kerčės ir Čonharo – yra svarbūs Rusijos karinio personalo ir atsargų keliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.