M. Morawieckis: turime informacijos, kad daugiau kaip 100 „Wagner“ samdinių pajudėjo link Suvalkų koridoriaus

Lankydamasis Lenkijos pietuose esančiame Glivicių mieste, šalies ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis per spaudos konferenciją pareiškė, kad Lenkija jau dvejus metus susiduria su nuolatiniu spaudimu pasienyje su Baltarusija, o vien tik šiais metais imigrantai, kuriuos vilioja Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, 16 tūkst. kartų mėgino nelegaliai kirsti sieną.

„Wagner“ grupuotė.<br>AP/Scanpix nuotr.
„Wagner“ grupuotė.<br>AP/Scanpix nuotr.
M. Morawieckis.<br>EPA/ELTA nuotr.
M. Morawieckis.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-07-29 10:46, atnaujinta 2023-07-29 10:58

„Dabar situacija darosi dar pavojingesnė. Turime informacijos, kad daugiau kaip 100 „Wagner“ grupės samdinių pajudėjo link Suvalkų koridoriaus netoli Gardino“, – sakė Lenkijos premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, „tai neabejotinai yra žingsnis tolesnės hibridinės atakos prieš Lenkijos teritoriją kryptimi“.

„Jie tikriausiai bus persirengę Baltarusijos pasieniečiais ir padės nelegaliems imigrantams brautis į Lenkijos teritoriją, destabilizuoti padėtį. Galimas daiktas, kad jie taip pat bandys patekti į Lenkiją, dėdamiesi nelegaliais imigrantais, o tai sukelia papildomų rizikų“, – pabrėžė M. Morawieckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.