Dėl palaikymo Ukrainai ir protesto akcijų įkalintas Rusijos verslininkas

Rusijos verslininkas, išgarsėjęs dėl savo proukrainietiškos pozicijos, ketvirtadienį buvo nuteistas kalėti pusantrų metų už Rusijos kariuomenės „diskreditavimą“.

Dėl palaikymo Ukrainai ir protesto akcijų įkalintas Rusijos verslininkas Dmitrijus Skurichinas.<br>„Telegram“ nuotr.
Dėl palaikymo Ukrainai ir protesto akcijų įkalintas Rusijos verslininkas Dmitrijus Skurichinas.<br>„Telegram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-03 17:39

Verslininkas ir aktyvistas Dmitrijus Skurichinas savo parduotuvės Rusko-Vysockojės kaime netoli Sankt Peterburgo fasadą panaudojo tam, kad išreikštų savo nepritarimą Maskvos invazijai, ir padengė jį užrašais „Taika Ukrainai, laisvė Rusijai“.

Ketvirtadienį Sankt Peterburgo teismas pranešė, kad 48 metų D. Skurichinui skirta 18 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

2022 metų rugsėjį valdžios institucijos pradėjo tyrimą prieš penkių vaikų tėvą dėl jo antikarinių plakatų.

Antrasis baudžiamasis tyrimas prieš jį buvo pradėtas po to, kai vasario mėnesį, minint pirmąsias Kremliaus invazijos pradžios metines, jis atsiklaupė priešais savo parduotuvę laikydamas užrašą „Atsiprašau Ukrainos“.

Pernai jis taip pat buvo gavo baudą už tai, kad socialinėje žiniasklaidoje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame reikalavo nutraukti Maskvos karą prieš Ukrainą.

D. Skurichino advokatas Dmitrijus Gerasimovas sakė, kad aktyvistas du mėnesius iki teismo praleido kalėjime, o vėliau jam buvo skirtas namų areštas.

Advokatas sakė AFP, kad verslininkas teisme elgėsi „labai drąsiai“. „Jis nemanė, kad bus įkalintas, – sakė D. Gerasimovas. – Bet jis taip pat sakė „Aš negalėjau to [protesto] nedaryti“.

Nuo 2022 metų vasario 24 dienos, kai prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė kariuomenę į Ukrainą, bet kokia vieša Maskvos puolimo kritika yra uždrausta. Už protestus prieš Maskvos vykdomą karą buvo sulaikyti tūkstančiai rusų, o kai kurie garsiausi aktyvistai, tokie kaip Aleksejus Navalnas, Vladimiras Kara-Murza ir Ilja Jašinas, šiuo metu yra už grotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.