Kraupus nusikaltimas Rusijoje: rasti šeši lavonai dviejuose namuose, įtariamasis – buvęs „Wagner“ samdinys

Rusijoje, Karelijos regione, sulaikytas buvęs kalinys „vagnerietis“, įtariamas šešių žmonių nužudymu.

Rusija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 12:24 PM

Kaip praneša leidinys „Krym. Realii“, kuriuo remiasi UNIAN, incidentas įvyko prieš kelias dienas Prionežskio rajono Derevianojės kaime. Dviejuose privačiuose namuose, esančiuose už dviejų šimtų metrų vienas nuo kito, buvo aptikti vietos gyventojų kūnai. Pirmajame name buvo nužudyti tėvas ir sūnus, o antrajame – trys vyrai ir moteris. Nusikaltimų pėdsakus žudikai bandė paslėpti, padegdami namus.

Nusikaltėliai buvo sulaikyti jau po šešių valandų. Paaiškėjo, kad įtariamieji yra 37 metų „specialiosios karinės operacijos didvyris“ Igoris Sofonovas ir 38 metų Maksimas Bočkariovas. Abu sulaikytieji anksčiau atliko ilgas laisvės atėmimo bausmes už įvairius nusikaltimus.

2022 metais I. Sofonovas iš kalėjimo buvo užverbuotas į „Wagner“ samdinių grupuotę, kariavo Ukrainoje, liko gyvas ir grįžo namo. Pasak liudininkų, grįžęs iš fronto, teroristas girtavo.

Kaip pažymi UNIAN, Ukrainoje padarę karo nusikaltimų, įsibrovėliai rusai grįžta namo ir, jausdami savo nebaudžiamumą, žudo, plėšikauja ir prievartauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.