Policija: Šveicarijoje aktyviai veikia Italijos mafija

Italijos mafija ne tik naudojasi Šveicarija kaip pasitraukimo vieta, bet ir aktyviai veikia jos ekonomikoje, ketvirtadienį sakė Šveicarijos federalinės policijos vadovė.

Policija: Šveicarijoje aktyviai veikia Italijos mafija.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Policija: Šveicarijoje aktyviai veikia Italijos mafija.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 1:54 PM

Pasak kelių Šveicarijos laikraščių, Nicoletta della Valle paragino griežčiau kovoti su organizuotu nusikalstamumu. „Mafiozai Šveicarijoje jaučiasi gana saugiai, – sakė ji. – Turime tai pakeisti. Turime juos sužlugdyti“.

Policija išvardijo 30 vietų Šveicarijoje, kuriose, jos manymu, veikia mafija. „Mafija prisitaiko“, – sakė N. della Valle ir pridūrė, kad „ji visuomet yra ten, kur galima uždirbti daug pinigų“.

Ji išvardijo mafijos veiklos sritis: ginklai, narkotikai, pinigų plovimas, prekyba žmonėmis, ir pridūrė, kad mafija užsiima ir legalia veikla, pavyzdžiui, statybų ar svetingumo pramonėje. Vadovė paminėjo atvejį, kai mafijos valdoma statybų bendrovė konkurse pateikė ypač palankų pasiūlymą.

„Tačiau tuomet naudojamos prastos medžiagos, darbuotojų atlyginimai apgailėtini, jie išnaudojami, prasta darbo sauga, nepaisoma aplinkosaugos taisyklių“, – sakė ji.

Kolegos iš Nyderlandų ir Belgijos perspėjo ilgai nelaukus imtis griežtų veiksmų. Tose šalyse, pasak jos, dabar yra vietovių, kuriose dėl smurto gatvėse, siejamo su mafija, „net policija vargiai gali pasirodyti“.

Šveicarijos policijos vadovė nori, kad daugiau nusikaltėlių būtų deportuoti arba jiems būtų uždrausta atvykti, įskaitant tuos, kurie Šveicarijoje gyvena, turi šeimas ar dirba. Ji pridūrė, kad taip pat turėtų būti atliekami tiksliniai pridėtinės vertės mokesčio auditai ir kontroliuojamos statybvietės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.