Popiežius Pranciškus paragino jaunimą kovoti su klimato krize ir skurdu

Ketvirtadienį popiežius Pranciškus paragino jaunus žmones sutelkti dėmesį į rūpinimąsi planeta ir kovą su klimato kaita, sukurti „integralią ekologiją“, kuri derintų aplinkos apsaugą ir kovą su skurdu bei kitomis socialinėmis problemomis.

Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-03 13:10

86 metų Pranciškus ypač daug dėmesio skiria aplinkos apsaugai, žymioje 2015 m. enciklikoje „Laudato Si“ („Tebūnie pašlovintas“) jis pabrėžė, kad planeta „vis labiau tampa panaši į didžiulę atliekų krūvą“.

„Turime pripažinti dramatišką ir neatidėliotiną poreikį rūpintis savo bendrais namais. Tačiau tai negali būti padaryta be nuoširdaus pokyčio širdyje“, – sakė Pranciškus Lisabonos katalikiškojo universiteto studentams antrąją vizito Portugalijoje dieną. Popiežius kalbėjo gimtąja ispanų kalba. Jam lipant į sceną plojo maždaug 6500 žmonių, tarp kurių buvo Portugalijos prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa ir vyskupai.

1,3 mlrd. pasaulio katalikų lyderis sakė: „Turėkite omenyje, kad mums reikia integralios ekologijos, dėmesingos tiek planetos, tiek vargšų kančioms. Turime derinti dykumėjimo tragediją su pabėgėlių, padidėjusios migracijos ir mažėjančio gimstamumo problemomis. Mums reikia ne poliarizuotų požiūrių, o vieningos vizijos, galinčios apimti visumą“.

Pirmasis iš Lotynų Amerikos kilęs popiežius atvyko į Lisaboną trečiadienį dalyvauti Pasaulio jaunimo dienose, savaitę truksiančiame tarptautiniame katalikų sambūryje, kuris, manoma, sutrauks milijoną žmonių.

Trečiadienį Pranciškus susitiko su dvasininkais ir dvasininkų seksualinės prievartos aukomis. Sekmadienį, paskutinę penkių dienų vizito Portugalijoje dieną, aukos šv. Mišias Lisabonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.