Singapūre už prekybą narkotikais mirties bausmė įvykdyta šiais metais jau penktam kaliniui

Singapūras įvykdė mirties bausmę 39 metų vyrui, nuteistam už prekybą heroinu. Tai jau penktasis šiais metais pakartas kalinys ir trečiasis per kiek daugiau nei savaitę, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Singapūras.<br>AP/Scanpix nuotr.
Singapūras.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 8:25 AM

Mohamedas Shallehas Adulas Latiffas 2019 m. buvo nuteistas mirties bausme už tai, kad „prekybos tikslais“ turėjo maždaug 55 gramus heroino. Bausmė jam įvykdyta ketvirtadienį, sakoma Centrinio narkotikų biuro (CNB) pranešime.

Remiantis teismo dokumentais, prieš sulaikymą 2016 m. Mohamedas Shallehas dirbo pristatymo vairuotoju. Teismo metu jis tvirtino manęs, kad pristato kontrabandines cigaretes draugui, kuriam buvo skolingas.

Jis tapo 16-uoju kaliniu, pasiųstu į kartuves vyriausybei 2022 m. kovą atnaujinus egzekucijas po dvejų metų pertraukos per COVID-19 pandemiją. Mačiau nei prieš savaitę egzekucija įvykdyta pirmajai per beveik 20 metų moteriai, nuteistai už prekybą narkotikais.

Praėjusią savaitę Jungtinės Tautos pasmerkė egzekucijas pakariant ir paragino Singapūrą įvesti mirties bausmės moratoriumą. Nepaisant didėjančio tarptautinio spaudimo, Singapūras tvirtina, kad mirties bausmė yra veiksminga atgrasymo priemonė nuo prekybos narkotikais. Turtingame finansų centre galioja vieni griežčiausių pasaulyje kovos su narkotikais įstatymai. Mirties bausmė gali būti skiriama už daugiau nei 500 gramų kanapių ar daugiau nei 15 gramų heroino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.