Indijos aukščiausiasis teismas sustabdė nuosprendį opozicijos politikui R. Gandhi

Indijos aukščiausiasis teismas penktadienį sustabdė apkaltinamojo nuosprendžio Rahului Gandhi dėl šmeižto galiojimą – šis sprendimas gali atverti kelią opozicijos politikui grįžti į parlamentą po nušalinimo.

R. Gandhi (baltais marškinėliais).<br>EPA-ELTA nuotr.
R. Gandhi (baltais marškinėliais).<br>EPA-ELTA nuotr.
R. Gandhi (baltais marškinėliais).<br>EPA-ELTA nuotr.
R. Gandhi (baltais marškinėliais).<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-08-04 15:39

„Bylą nagrinėjęs teisėjas nepateikė jokių priežasčių, dėl kurių turėtų būti paskirta maksimali bausmė, – savo sprendime teigė teisėjas B. R. Gavai. – Nuosprendis stabdomas iki galutinio bylos išnagrinėjimo“.

R. Gandhi buvo nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme už 2019 metais išsakytus komentarus, kurie, kaip nusprendė teismas, buvo įžeidžiantys ministrą pirmininką Narendrą Modi ir kitus asmenis, turinčius tokią pačią pavardę.

Asmenys, nuteisti laisvės atėmimo bausme dvejiems ar daugiau metų, negali būti Indijos parlamento nariais, o dėl pirminio nuosprendžio kovo mėnesį R. Gandhi buvo pašalintas iš parlamento.

Jis buvo nuteistas dėl pastabos, išsakytos per 2019 metų rinkimų kampaniją, kai paklausė, kodėl „visi vagys turi tą pačią Modi pavardę“, taip pašiepdamas ministrą pirmininką.

Savo 731 puslapio pareiškime Aukščiausiajam Teismui R. Gandhi teigė, kad jo kalba buvo pasakyta „vykdant demokratinę politinę veiklą“. Jo nuteisimas „labai pakenkė demokratinei žodžio laisvei“, priduriama dokumente, kurį jo partija pateikė AFP.

N. Modi vyriausybė plačiai kaltinama naudojant įstatymą dėl šmeižto kritikams nutildyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.