Ukraina pirmą kartą nuo invazijos pradžios atidarė pasienio su Rusija punktą: paaiškino tikslą

Ukraina atidarė Kolotilovka– Pokrovka pasienio kontrolės punktą pasienyje su Rusija, kuris buvo uždarytas nuo pat karo pradžios. Šiuo maršrutu ukrainiečiai galės grįžti į kontroliuojamą Ukrainos teritoriją per Sumų sritį.

Žmonės palaikantys Ukrainą.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Žmonės palaikantys Ukrainą.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 8:28 AM

„Nuo vakar Belgorodo ir Sumų sričių pasienyje vėl pradėjo veikti sienos perėjimo punktas“, – rugpjūčio 6 d. pranešė Reintegracijos ministerijos spaudos tarnyba.

Pažymima, kad humanitarinis koridorius veiks iš laikinai okupuotų teritorijų grįžtantiems ukrainiečiams, norintiems įvažiuoti į Ukrainą.

Ukrainos valdžios institucijos pasienyje įsteigė savanorių humanitarinį centrą. Jame visi ukrainiečiai gali gauti nemokamą psichologinę, teisinę ir humanitarinę pagalbą. Jie taip pat gali čia pernakvoti prieš keliaudami į Sumus ar kitus Ukrainos miestus.

Ministerija pridūrė, kad iš Sumų srities kasdien išvyksta specialus evakuacijos traukinys Sumai-Kijevas. Jis išvyksta iš Sumų 6.47 val. ir atvyksta į Kijevą 11.41 val. Atvykus į sostinę, geležinkelio stotyje „Ukrposhta“ kiekvienam piliečiui sumoka po 3 000 grivinų vaikams ir neįgaliesiems bei 2 000 grivinų visiems kitiems asmenims.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.