Latvija stiprins savo sienų su Rusija ir Baltarusija apsaugą

Latvija nuo rugpjūčio 11 d. sustiprins savo sienų saugumą administracinėse Ludzos, Kraslavos, Aukštutinės Dauguvos ir Daugpilio regionų, besiribojančių su Rusija ir Baltarusija, teritorijose. Kaip informuoja naujienų agentūra „Ukrinform“, apie tai pranešama Latvijos vyriausybės internetinėje svetainėje.

Latvijos ir Baltarusijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Latvijos ir Baltarusijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2023, 2:44 PM

„Įsakymas buvo priimtas siekiant užtikrinti valstybės sienos neliečiamumą ir neleisti, kad kiltų grėsmė, atsižvelgiant į itin didelį bandymų neteisėtai kirsti Latvijos ir Baltarusijos sieną skaičių“, – sakoma pranešime.

Latvijos valdžios institucijos skaičiuoja, kad nuo 2021 m. rugpjūčio 11 d. valstybės sieną ne per kontrolės punktus bandė kirsti 14 tūkst. žmonių. Tuo metu nuo 2023 m. sausio į Latviją dėl humanitarinių priežasčių atvyko 282 žmonės, tarp jų – 117 vaikų.

Kaip jau skelbta, 2021 m. prie Baltarusijos ir Europos Sąjungos (ES) sienų smarkiai padidėjo migrantų, bandančių neteisėtai patekti į Europą, srautai. ES dėl kilusios migracijos krizės kaltino Baltarusijos režimą ir tvirtino, kad Baltarusijos teisėsaugos agentūros ne tik nestabdė nelegalių migrantų, o ir sąmoningai gabeno juos į pasienio teritorijas.

Reaguodamos į migracijos krizę, Lietuva ir Latvija prie savo sienų su Baltarusija paskelbė nepaprastąją padėtį. Lietuva ir Lenkija prie sienų nusitiesė tvoras.

2023 m. vasarą Lenkija ir Lietuva pradėjo stiprinti savo sienų su Baltarusija apsaugą, į šią šalį persikėlus Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ kovotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.