J. Bidenas paskelbė gaisrus Havajuose didelio masto nelaime ir atblokavo federalinę pagalbą

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį paskelbė miškų gaisrus Havajuose didelio masto nelaime ir atblokavo federalines pagalbos lėšas smarkiai paveiktai Maui salai, liepsnoms pasiglemžus mažiausiai 36 gyvybes ir nuniokojus istorinį miestą.

 Gaisrai Havajuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Gaisrai Havajuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 11:11 PM

„Šiandien prezidentas Josephas R. Bidenas jaunesnysis paskelbė, kad Havajų valstijoje įvyko didelio masto nelaimė, ir įsakė skirti federalinę pagalbą, kuri prisidėtų prie valstijos ir vietos atsigavimo iniciatyvų miškų gaisrų paveiktose vietovėse“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Gaisrai vakarinėje Maui pakrantėje kilo antradienį ir sparčiai apėmė pajūryje esantį Lahainos miestą. Kai kurie gyventojai nuo liepsnų gelbėjosi šokdami į jūrą.

J. Bideno biuras nurodė, kad prezidentas ketvirtadienį telefonu kalbėjosi su Havajų gubernatoriumi Joshu Greenu. Valstybės vadovas, anot Baltųjų rūmų, „pareiškė gilią užuojautą dėl prarastų gyvybių ir didžiulių žemės bei turto sunaikinimų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.