Viename iš Lenkijos sraigtasparnių, patruliavusių pasienyje su Baltarusija, pasigesta sviedinio sprogdiklio

Lenkijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė ketvirtadienį pranešė, kad viename iš sraigtasparnių, patruliavusių pasienyje su Baltarusija, pasigesta sviedinio sprogdiklio.

Lenkijos sraigtasparniai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Lenkijos sraigtasparniai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 5:49 PM

„Informuojame, kad Lenkijos kariuomenė pasienyje su Baltarusija vykdo intensyvias operacijas saugumui užtikrinti, naudodama specializuotą techniką. Antradienį, pasibaigus koviniams skrydžiams, viename iš sraigtasparnių, patruliavusių sienos rajone, buvo konstatuota, kad viename iš sviedinių trūksta sprogdiklio“, – rašoma Ginkluotųjų pajėgų vyriausiosios vadovybės komunikate.

Pasak kariškių, skrydis vyko palei pasienio juostą, ne virš gyvenviečių.

„Atsižvelgdami į tai, kad įtaiso paieška iki šiol nedavė rezultatų, informuojame, kad sprogdiklis turi įmontuotą saugiklį ir nekelia pavojaus aplinkai“, – sakoma pranešime.

Anot jo autorių, radę sprogdiklį, gyventojai turėtų pažymėti jo radimo vietą ir pranešti artimiausiam kariniam daliniui ar policijai.

„Panašių atvejų pasitaikydavo, pavyzdžiui, Afganistane, kur po kovinių skrydžių būdavo pasigendama įrangos elementų“, – pažymima komunikate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.