Maskvoje nugriaudėjo sprogimas: dėl galimos drono atakos uždaryta oro erdvė

Socialinėje žiniasklaidoje pasklido vaizdo įrašai, kuriuose matyti sprogimo virš Karamyševskaja krantinės Maskvoje sukelti dūmai, kitame vaizdo įraše užfiksuotas Maskvoje skrendantis dronas.

Sprogimas Maskvoje.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Sprogimas Maskvoje.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2023, 11:27 AM, atnaujinta Aug 11, 2023, 11:56 AM

Skelbiama, kad dėl galimos drono atakos uždaryta oro erdvė virš kelių Maskvos oro uostų. Pranešta, kad oro erdvė buvo uždaryta virš Kalugos ir Vnukovo oro uostų. Oro erdvė virš Vnukovo oro uosto dėl galimos dronų grėsmės buvo kuriam laikui uždaryta ir naktį.

Aviacijos administracijos atstovas Rusijos valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pranešė, kad oro erdvė uždaryta siekiant užtikrinti civilinių orlaivių skrydžių saugumą.

„Telegram“ kanalas „Baza“ skelbia, kad, preliminariais duomenimis, dronas sprogo netoli Karamyševskaja krantinės. Apie tai pranešė liudininkai.

Teigiama, kad į įvykio vietą šiuo metu vyksta operatyvinės tarnybos.

Kitame vaizdo įraše užfiksuotas greičiausiai tas pats dronas, kuris sprogo netoli Karamyševskajos krantinės. Jis skrido iš Maskvos srities Istros rajono pusės ir buvo nufilmuotas liudininkų netoli Pavlovskaja Slobodos, praneša „Baza“.

Maskvos meras Sergejus Sobjaninas paskelbė, kad „atakoje prieš Maskvą“ dalyvavo vienas dronas.

„Vienas dronas bandė praskristi virš miesto. Dėl priešlėktuvinės gynybos darbo jis buvo likviduotas. Niekas nenukentėjo, kai nuolaužos nukrito Karamyševskajos krantinės rajone. Rimtų sugriovimų nėra. Įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos“, – teigė S.Sobjaninas.

Skelbiama, kad likviduotas bepilotis orlaivis nukrito Karamyševskajos hidroelektrinės teritorijoje, netoli 67-osios miesto ligoninės ir Mnivnikų metro stoties.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija paskelbė: „Nepilotuojamas orlaivis buvo nuslopintas elektroninės kovos priemonėmis ir nukrito miško teritorijoje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.