Ispanija praneša išardžiusi žmonių kontrabandininkų tinklą, gabenusį sirus į Europą

Ispanijos policija pranešė sutriuškinusi žmonių kontrabandininkų tinklą, gabenusį žmones iš Sirijos į Europą.

Ispanijos policija.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Ispanijos policija.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2023, 7:50 PM

Bendradarbiaujant su Vokietijos policija ir Europolu, pavyko išardyti „nusikalstamos organizacijos, prekiavusios migrantais iš Sirijos“, logistiką, sekmadienį pranešė tyrėjai. Iš viso sulaikyta 19 asmenų, šešiems jų skirtas areštas.

Tyrėjų duomenimis, migrantai, kad galėtų patekti į Europą, turėdavo susimokėti po 20 000 eurų. Jie pradžioje iš Sirijos kaimynės Libano būdavo skraidinami į Egiptą.

Iš čia migrantai tęsė kelionę sausuma per Libiją ir Tunisą į Alžyrą, o tuomet laiveliais Viduržemio jūra buvo plukdomi į Ispaniją.

Vėliau migrantai, anot ispanų policijos, būdavo nugabenami į Madridą, Kuenką ar Toledą ir apgyvendinami apgailėtinomis sąlygomis. Galiausiai jiems buvo pasiūloma likti Ispanijoje arba už 1 000 eurų toliau nelegaliai vykti į Vokietiją arba už 2 000 eurų – į Norvegiją. Pinigai žmonių kontrabandininkams buvo mokami per „Hawala“ sistemą, kai grynieji anonimiškai pervedami už komisinį mokestį.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios milijonai sirų paliko savo šalį ir išvyko Europos kryptimi. Pagrindinė jų tikslo šalis yra Vokietija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.