J. Bidenas pirmadienį lankysis gaisrų nusiaubtoje Maui saloje Havajuose

Po pražūtingų gaisrų Maui saloje Havajų valstijoje prezidentas Joe Bidenas kitą pirmadienį ketina aplankyti stichijos teritoriją. Baltieji rūmai trečiadienį pranešė, kad J. Bidenas kartu su žmona Jill vyks į Maui, kur susitiks su gelbėtojais, gaisrus išgyvenusiais žmonėmis ir institucijų atstovais.

J. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 6:56 PM

Pasak Havajų gubernatoriaus Josho Greeno, paieškų ir valymo darbai iki tada tikriausiai jau bus tiek pažengę, kad prezidento vizitas būtų galimas.

Žuvusiųjų per gaisrus saloje skaičius jau pasiekė mažiausiai 106. Institucijos perspėja, kad aukų skaičius dar gali smarkiai išaugti. Gelbėtojai su šunimis, apmokytais ieškoti lavonų, toliau apieško išdegusius pastatus. Kol kas apžiūrėta tik trečdalis jų, pranešė Maui apygarda.

Miškų ir krūmynų gaisrai rugpjūčio 8 d. kilo keliose vietose Maui ir kaimyninėje Havajų saloje. Maui saloje ypač smarkiai nuniokotas Lahainos miestas, kuriame prieš nelaimę gyveno 13 000 žmonių. Daugelis kvartalų čia atrodo kaip po karo. Miesto centras visiškai sunaikintas. Visiškai arba iš dalies sudegė per 2 000 pastatų. Žala vertinama milijardais dolerių. Katastrofos priežastis dar tiriama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.