Proveržis Vokietijoje: pritarė įstatymo projektui, numatančiam legalizuoti kanapių vartojimą rekreaciniais tikslais

Vokietijos vyriausybė trečiadienį pritarė įstatymo projektui, numatančiam legalizuoti nedidelio kiekio kanapių įsigijimą ir laikymą rekreaciniais tikslais.

Kanapės.<br> AP/Scanpix nuotr.
Kanapės.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 3:50 PM

Vadovaujantis šiuo teisės akto projektu, kurį dar turės priimti šalies parlamentas, suaugusiam asmeniui būtų leidžiama turėti iki 25 gramų kanapių ir asmeninėms reikmėms auginti ne daugiau kaip tris kanapių augalus. Žmonėms taip pat būtų leidžiama prisijungti prie ne pelno siekiančių vadinamųjų „kanapių klubų“, kuriuose būtų galima legaliai auginti kanapes ir jas pardavinėti.

Šalies sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas pareiškė, kad kalbant apie Vokietijos požiūrį į kanapes, naujasis įstatymo projektas žymi lūžio tašką. Pasak ministro, tai padės pažaboti juodąją rinką ir su narkotikais susijusius nusikaltimus, palengvins naštą teisėsaugos pareigūnams ir sudarys sąlygas saugesniam marihuanos vartojimui.

Nepaisant visko, kanapės nebus pasiekiamos nepilnamečiams. K. Lauterbachas nurodė, kad vyriausybė ketina inicijuoti kampaniją, kurios metu žmonės bus perspėjami dėl kanapių pavojaus sveikatai.

Siūlomas teisės aktas yra vienas iš pagrindinių kanclerio Olafo Scholzo trijų partijų koalicijos projektų. Jei įstatymas būtų galutinai priimtas, Vokietijos kanapių politika taptų viena liberaliausių visoje Europoje.

Tačiau įstatymo projektas yra mažiau ambicingas, nei buvo planuota iš pradžių. Balandį buvo atsisakyta ketinimų sudaryti sąlygas plataus masto prekybai kanapėmis licencijuotose parduotuvėse, Europos Komisijai pareiškus susirūpinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.