Tragedija Maskvos požeminiuose tuneliuose: dviejų paauglių kūnai išplaukė į upę, dar keturis lavonus rado vėliau Aukų gali būti daugiau

Sekmadienį per smarkią liūtį dingo mažiausiai šešių (bet galbūt daugiau nei 20) žmonių grupė, kuri dalyvavo ekskursijoje po Maskvos požeminę vandens surinkimo sistemą.

Maskvos požeminis tunelis.<br>„Telegram“ kanalo „Baza“ nuotr.
Maskvos požeminis tunelis.<br>„Telegram“ kanalo „Baza“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 11:21 AM

Vietos žiniasklaidos duomenimis, žinomi grupės nariai buvo 47 metų vadybininkas Dmitrijus Markušinas, jo 15-metė dukra Jelizaveta, jų 18-metis giminaitis Glebas ir Glebo mergina Viktorija.

Po lietaus grupė nustojo atsakinėti į žinutes, o jų giminaičiai iškvietė policiją.

„Telegram“ naujienų kanalų „Mash“ ir greitosios pagalbos duomenimis, dviejų paauglių kūnai vėliau išplaukė į Maskvos upę. „Telegram“ kanalai „Baza“ ir „Shot“ pranešė, kad rasti trys kūnai, nors dar neaišku, ar jie priklauso tiems patiems žmonėms, kurie dingo ekskursijos metu.

„RIA Novosti“ informavo, kad suaugusio vyro kūnas taip pat buvo rastas vandens surinkimo sistemoje netoli Maskvos Paveleckio geležinkelio stoties.

Vis dar neaišku, kiek žmonių, nusileidusių į tunelius, gali būti dingę. Pasak „Telegram“ kanalo „Baza“, 24 žmonės buvo užsiregistravę tai datai interneto svetainėje, siūlančioje ekskursijas po slaptus Maskvos požemius. Svetainės duomenimis, lietingu oru ekskursijos nevyksta.

Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Borisas Černyšovas sako, kad įstatymų leidėjai turėtų kriminalizuoti įsibrovimą į infrastruktūros objektus, tokius kaip Maskvos požeminiai tuneliai.

Rusijos valdžios institucijos iškėlė baudžiamąją bylą dėl aplaidumo. Požemines ekskursijas organizavęs ir gidų darbą koordinavęs Nikita Dubasas iškviestas į apklausą. Sekmadienį grupei vadovavęs gidas Konstantinas Filippovas dingo kartu su ekskursijos dalyviais.

„Telegram“ kanalas „Shot“ pranešė apie šešis žuvusius, tačiau tolimesnės kūnų paieškos tęsiamos.

Požeminiuose nuotekų kanaluose įrengtos slėptuvės

Miesto tyrinėtojas iš Maskvos teigė, kad tuneliuose yra įrengtos slėptuvės, kuriose žmonės gali rasti prieglobstį ekstremalių situacijų metu.

„Tikėjausi, kad galbūt ten dar pavyks rasti išgyvenusiųjų. Yra dvi slėptuvės, bet jose nebuvo nė vieno žmogaus“, – naujienų agentūrai RIA sakė miestų tyrinėtojas Daniilas Davydovas.

Kultiniai XIX a. Maskvos požeminiai tuneliai yra populiarūs turistų tarpe. Keletas gidų smalsiems turistams siūlo ekskursijas po didžiulį kanalų tinklą, tačiau į daugumą jų vykstama tik gavus vietos valdžios institucijų leidimą.

Parengta pagal meduza.io inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.