V. Zelenskis susitiko su Serbijos prezidentu A. Vučičiumi

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad buvo susitikęs su Serbijos prezidentu Aleksandaru Vučičiumi.

V. Zelenskis ir A. Vučičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis ir A. Vučičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 1:02 PM

„Atviras, nuoširdus ir produktyvus susitikimas su Serbijos prezidentu. Geras pokalbis apie pagarbą Jungtinių Tautų Chartijai ir sienų neliečiamumui. Apie bendrą mūsų šalių ateitį bendruose Europos namuose. Apie mūsų interesus atitinkantį dvišalių santykių plėtojimą“, – platformoje „Telegram“ nurodė V. Zelenskis.

Tuo metu prezidento biuras tvirtino, kad abi pusės pabrėžė, jog parama teritoriniam vientisumui ir suverenumui yra svarbi Ukrainos ir Serbijos partnerystės dalis. V. Zelenskis taip pat informavo savo kolegą apie naujausius įvykius karo lauke ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmus. Abiejų šalių lyderiai aptarė svarbiausius su saugumu regione ir dvišaliais ryšiais susijusius klausimus. Prezidentai atskirai dėmesio skyrė ir bendriems iššūkiams, su kuriais Ukraina ir Serbija susiduria savo kelyje narystės Europos Sąjungos (ES) link.

V. Zelenskis padėkojo A. Vučičiui už humanitarinę pagalbą, kurią Serbija teikia Ukrainos žmonėms, ir už paramą Serbijoje prieglobstį radusiems nuo Rusijos pradėto karo pabėgusiems ukrainiečiams.

Ukrainos prezidentas pasiūlė Serbijos pusei paremti Ukrainos taikos formulę ir sudalyvauti trečiajame Krymo platformos susitikime rugpjūčio 23 d.

Kaip jau skelbta, V. Zelenskis pirmadienį atvyko į Graikiją. Čia organizuojamas Balkanų šalių viršūnių susitikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.